Maxime Meilands ‘verkrachter’ groot op cover Privé: ‘Heel bewust’

De vermeende verkrachter van Maxime Meiland staat groot op de cover van de nieuwste Privé. Er is wel voor gekozen om zijn gezicht te blurren. “Zijn advocaat dreigde ook.”

Maxime Meiland © YouTube

Maxime Meiland is aangeklaagd voor smaad: de man die zij in haar biografie beschuldigt van verkrachting zegt heel veel last te hebben van haar verwijten. Wie de man precies is en hoe de man eruitziet is voor het grote publiek niet bekend, maar dat zou heel snel kunnen veranderen. Hij was vorige week namelijk zelf aanwezig bij de zitting, net als veel media.

Geblurde ‘verkrachter’

Paparazzi hebben de vermeende Maxime-verkrachter op de gevoelige plaat vastgelegd en dat moet volgens strafpleiter Clarice Stenger heel vervelend aanvoelen. Zijn foto zit nu in allerlei databases en kan daar op ieder moment worden uitgetrokken. Er is deze week één roddelblad dat hem groot op de cover zet, namelijk de Privé.

‘HORRORMIDDAG’, kopt het tijdschrift van Evert Santegoeds boven de foto van Maxime en haar ‘verkrachter’, wiens gezicht geblurd is. “MAXIME ziet op twee meter afstand haar ‘VERKRACHTER’.”

‘We wisten het’

Evert legt in een Telegraaf-filmpje uit dat er bewust voor is gekozen om de man te blurren. “We wisten natuurlijk hoe hij eruitzag, omdat hij aan ons een interview gegeven heeft. Toen moest hij van de achterkant gefotografeerd worden. Nu zagen we hem open en bloot over straat lopen, maar ja, ik vind dat toch een beetje ingewikkeld.”

Hij vervolgt: “Als er hem zo veel aan gelegen is om onbekend te blijven – dat is eigenlijk de inzet van deze rechtszaak – dan ga ik hem niet open en bloot op de cover zetten. Maar daar zijn wel wat overwegingen aan voorafgegaan…”

Boze advocaat

De Privé-baas vult in zijn podcast aan dat hij achteraf gezien erg blij is met deze keuze. “We hebben het niet gedaan en dat is maar goed ook, want gisteren kwam er opeens een brief van zijn advocaat binnen dat als we dat wel hadden gedaan, de rapen gaar waren geweest.”

Hoe vindt Maxime’s biograaf Jan Dijkgraaf dat de man overkwam? Hij zegt in de Weekend: “Er zat iemand met netjes gekamde haren in nette kleding. (…) Misschien heeft hij zijn leven wel gebeterd. Maar hoe hij nu is, zegt nog altijd niets over hoe hij dertien jaar geleden was.”

Privé-cover

De cover van Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de 'verkrachter' van Maxime Meiland zijn identiteit geheim kan houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen