Oeps: paparazzi spotten anonieme ‘verkrachter’ Maxime Meiland

De man die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting maar anoniem wil blijven, is gisteren tóch door diverse media op de gevoelige plaat vastgelegd. “Er is beeld.”

Maxime Meiland en Leroy Molkenboer © SBS 6

Maxime Meiland heeft flink wat woede veroorzaakt bij de man die ze in haar biografie beschuldigt van verkrachting. Hij heeft haar aangeklaagd voor smaad en de rechtszaak vond gisteren plaats. Opvallend genoeg was de man daar zelf ook bij aanwezig, ondanks dat hij anoniem wil blijven. Sterker nog: daarom is hij die hele rechtszaak begonnen.

Juicekanaal

RTL Boulevard-host Eddy Zoëy vindt die aanwezigheid opvallend. “Wat ik een beetje verwarrend vind: die jongen heeft gezegd dat het hele dorp door het boek weet wie hij is en hij reputatieschade heeft.”

Hij vervolgt in de showrubriek: “Het wordt nu achter gesloten deuren behandeld omdat de identiteit van die jongen verborgen moet worden gehouden, maar hij mag niet door een geheim deurtje naar binnen. Er hoeft maar één juice channel te staan met een camera en dan weet niet het hele dorp het, maar heel Nederland wie hij is.”

‘Kan gebeuren’

Aran Bade sluit niet uit dat die foto alsnog uitlekt. “Dat kan nog gebeuren. Het is gebruikelijk dat iedereen door de voordeur naar binnen gaat; we zijn allemaal gelijk aan elkaar. Je kunt een aanvraag doen omdat hij zijn privacy wil waarborgen – daar gaat de hele zaak over – maar dat heeft de rechtbank afgewezen.”

Zelf weet Aran nu ook hoe deze jongen eruitziet. “We hebben deze jongen ook gesproken, want de fotografen begonnen echt te fotograferen.”

Silhouetfoto

Hoe wisten de fotografen wie de ‘verkrachter’ was? “De fotografen van de bladen wisten het, want hij heeft ook meerdere interviews gegeven waarbij er een silhouetfoto is gemaakt. Wij hebben erop gereageerd en zijn naar die jongen toe gelopen. Hij heeft na afloop aan ons ontkend dat hij deze persoon is”, zegt Aran.

Hij vervolgt: “Er was een vrouw bij, ik denk zijn moeder, maar de fotografen zeggen dat het hem zeker is. En hij moest gewoon door de hoofdingang en dus langs ons naar binnen.”

‘Heel grillig’

Strafrechtadvocate Clarice Stenger denkt dat de man er niet blij mee zal zijn dat er nu een risico bestaat dat zijn foto wordt gepubliceerd. “Ik dacht dat hij er niet zou zijn.”

De man moet hopen dat de media hem gunstig gezind zijn, besluit ze. “Het is zo dat heel veel media hem nu niet gaan tonen, maar het is wel grillig dat jouw beeld wel ergens vastligt op camera.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De 'verkrachter' van Maxime Meiland bood zich aan bij Vandaag Inside. In de show?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen