Marts Smeets eindigt carrière met een smet: ‘Wat een slecht mens’

Mart Smeets eindigt zijn carrière met een flinke smet op zijn blazoen. Zijn ontkenning dat hij Aïcha Marghadi niet voor schut heeft gezet is zwaar ongeloofwaardig. “Slecht mens!”

Mart Smeets en Coen Verbraak © NPO

Niemand kan ontkennen dat Mart Smeets een extreem hooghartige man is. De anekdote van oud-presentatrice Aïcha Margahdi dat hij haar vreselijk voor schut heeft gezet toen ze zich ten overstaan van de gehele NOS-redactie wilde voorstellen (“wat moeten we hiermee?”) wordt op een zeer ongeloofwaardige wijze ontkend door de presentator.

Ongeloofwaardig

Mart roept steeds dat hij het zich ‘niet kan herinneren’, maar alles schreeuwt dat hij zich wel degelijk gewoon als een hork heeft gedragen tegen die Aïcha. Zeker als hij aan het woord komt in het programma Buiten Beeld van interviewer Coen Verbraak. Daarin dreigt Mart zijn gastheer een ‘rode kaart’ te geven als hij door blijft gaan over Aïcha (zie onder).

Het is ongeloofwaardig, zegt columnist Johan Fretz. “Man die zich immer exact kan herinneren wie op welk tijdstip in welk jaar tijdens de Tour een ongelukkige poeppauze moest maken die hem de bolletjestrui zou kosten ten gunste van een obscure Italiaan (ook die naam weet hij nog) kan zich bestaan van oud collega niet herinneren”, schrijft hij op X.

Slecht mens

De bekende X-influencer MiesBee omschrijft Mart zelfs als een slecht mens. “Er is, qua slechtheid van de mens, dit jaar niets meer wat hier nog overheen kan.”

Story-baas Guido den Aantrekker is het daarmee eens. “Al het Kwade van de NPO verenigd in de arrogantste homp bebrild mediavlees.”

Columniste Stéphanie Hoogenberk: “Coen Verbraak intimideren bij een onderwerp over intimidatie. Heel meta.”

Rode kaart

Journalist Maurice Swirc vindt de rode-kaart-opmerking van Mart veelzeggend. “Mart Smeets denkt hier een ‘rode kaart’ uit te kunnen delen aan Coen Verbraak die hem rustig maar scherp bevraagt. Het maakt zichtbaar – bijna tastbaar – hoe deze man in zijn leven gewend is ‘de vernedering’ als straf uit te delen. Zo bevestigt hij het verhaal Aïcha Marghadi.”

Columniste Myrthe Hilkens kotst op Mart. “Narcissus. Maar wat lult ‘ie makkelijk over schaatsen en wielrennen. Hoe je in een paar minuten het hele probleem kunt neerzetten. Wat een zelfingenomen zak patat. ‘Icoon van de Televee.’ Het is om te gieren zo pathetisch. Probeer eens; ‘ik ben vast ook een eikel geweest.’”

Fragment

Het fragment van Mart:

Update 14.40 uur

“Mart Smeets heeft contact opgenomen met de makers en zich verontschuldigd”, laat een woordvoerder van de NTR weten. “Hij is geschrokken van zijn eigen reactie op de vragen van Coen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen