Het rommelt bij MAX: Martine van Os niet blij, ‘iedereen gaat dood’

Herrie bij Omroep MAX: de grootste vrouwelijke ster van de omroep, Martine van Os, is niet tevreden. Ze wil namelijk meer vrije tijd nu ‘heel veel mensen’ om haar heen doodgaan.

Martine van Os © NPO

Martine van Os zit al een tijdje niet helemaal lekker in haar vel bij Omroep MAX. De presentatrice vindt dat ze veel te veel moet werken en is elke dag de talkshow Tijd voor MAX presenteren een beetje zat aan het worden. Ze heeft afgelopen zomer al aan omroepbaas Jan Slagter laten weten dat ze wil minderen, maar hij gaat daar maar niet op in.

Iedereen dood

Het lijkt erop dat Jan vaste, herkenbare gezichten wil voor Tijd voor MAX en niet een presentatrice die af en toe komt aanwaaien. “We zijn nog steeds een vorm aan het vinden”, zegt Martine in de Party. “Voor mij stopt het werk niet, maar het is nu eenmaal zo dat je op je 67e op AOW-gerechtigde leeftijd bent.”

Helemaal stoppen wil Martine niet, maar ze wil ook niet op dezelfde voet verder, omdat iedereen om haar heen doodgaat. “Als ik nog andere dingen wil doen, moet ik dat nu doen, want het wordt steeds duidelijker dat we niet allemaal honderd worden. Om mij heen vallen er heel veel mensen weg. Het leven is eindig en dat merk je duidelijk.”

Twee dagen

Het liefst wil Martine naar een constructie waarin ze nog maar twee dagen per week Tijd voor MAX presenteert. “Ja, dat zou kunnen. We zijn daar nog niet uit, maar erover aan het nadenken. Het is wel de bedoeling dat ik iets meer tijd over hou voor andere dingen. In mijn privéleven, maar ook wil ik qua werk andere dingen proberen op te pakken.”

Martine wordt er een beetje kribbig van. “Ik heb nu nergens tijd voor. Je kan nooit eens ‘ja’ zeggen op een andersoortig programma, ander aanbod, of het moet allemaal heel kortstondig zijn, ertussen gepropt worden.”

Niet soepel

Jan moet haar gewoon wat meer tijd gunnen, vindt ze. “Wat ook meespeelt om minder te gaan werken, is dat als je 67 bent je lichaam ook niet meer zo soepel is. Nou ja, het is wel soepel, maar ik ben gewoon eerder moe, de energie is eerder op, dus die moet ik goed gebruiken.”

Ze besluit: “Wat ik al zei: als ik nog iets anders wil doen, moet ik het wel nu doen. Het is een zegen, ik vind het fantastisch dat ik het allemaal zo lang heb mogen doen, maar verandering van spijs doet eten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Martine van Os vervangbaar bij Tijd voor MAX?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen