Dieuwke Wynia shockeert: ‘Ex-hulpje van Matthijs doet héél raar!’

Dieuwke Wynia, het voormalige horrorhulpje van Matthijs van Nieuwkerk, shockeert met haar rare gedrag op Instagram. “Het lijkt wel alsof het haar allemaal niet zo raakt ofzo.”

Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia © NPO, BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk vangt alle klappen, maar zijn oud-horrorhulpje Dieuwke Wynia was op z’n minst net zo erg. Toch wordt zij behoorlijk gespaard en is zij allang gewoon weer aan het werk. Ondertussen plaatst ze op haar afgesloten Instagram-account de raarste berichten en dat leidt tot ergernis bij televisiecritici.

‘Heel vreemd’

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp begrijpt er niks van. “Over Dieuwke hoor je eigenlijk niets. Hoe is het met haar? Nou, ik heb haar LinkedIn bekeken en ze blijkt dus nog een paar documentaireseries te hebben gemaakt”, zegt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

Ze vervolgt: “Maar wat schetst nou mijn verbazing? Maandag om drie uur, dus drie uur na het bericht dat Matthijs niet meer ging samenwerken met RTL, post zij opeens iets op Instagram dat ze ‘met heel veel plezier heeft gewerkt’ aan een documentaireserie voor Amazon Prime. Dat was toch zo vreemd…”

‘Echt bizar’

Het lijkt wel een soort trap na, aldus Tina. “Hoe kun je nou op zo’n dag, dat Matthijs niet gaat werken bij RTL, zo’n post eruit doen om drie uur? Dat vond is echt bizar en volgens mij ook niet nodig, want die serie is pas vanaf 1 maart te zien op Amazon Prime. Ik vind het een beetje ongepast dat ze dat post. Had daar gewoon even een week mee gewacht.”

Dieuwke heeft ook een foto op Insta geplaatst waarbij ze bij een groot beeld van een konijn staat, gemaakt van gras. “Ik zou dit konijn graag als tafelheer willen, alleen al de geur maakt me gelukkig”, staat erbij.

Raar en ongepast

Tina begrijpt niet waarom je zoiets zou plaatsen. “Nog een bizarre post van Dieuwke Wynia. Waarom doet zij dit? Dit is toch ontzettend onaardig naar de slachtoffers en alle andere betrokkenen toe? Hoezo NU een verwijzing maken naar de DWDD-tijd met een konijn als ’tafelheer’? Het lijkt wel alsof het haar allemaal niet zo raakt of zo. Raar en ongepast.”

AD-opiniediva Angela de Jong begrijpt niet dat Dieuwke zo gespaard wordt, zegt ze in de AD Mediapodcast. “De afgelopen bijna anderhalf jaar, sinds het Volkskrant-artikel uitkwam, heeft zij gedoken. En als ze nu weer stoer genoeg is om dit soort dingen de wereld in te slingeren, dan zou het tijd worden dat ze ook eens een interview geeft, toch?”

Rekenschap

Het wordt tijd dat Dieuwke rekenschap aflegt, aldus Angela. “Zeker na wat we Janine Abbring hebben horen vertellen bij Coen Verbraak, open en bloot, over haar handelen en manier van leidinggeven.”

Privé-sterjournalist Jan Uriot is het daarmee eens. Hij zegt in Wat Vindt Jan: “Dieuwke Wynia was de kwade genius. Misschien dat ze handelde in opdracht van hem – dat is niet bekend – maar ik vind dat zij er wel heel makkelijk mee wegkomt.Ik vind het eigenlijk een beetje raar dat zij vergeten wordt in dit hele verhaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Dieuwke Wynia ook weer op non-actief moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen