Bert van Leeuwen jankend thuis? ‘Familiediner na 23 jaar van de buis’

Kan iemand Bert van Leeuwen ophalen in zijn limousine? Zijn programma Het Familiediner wordt namelijk verwacht op het tv-kerkhof. “Na 23 jaar is het helaas over en uit.”

Bert van Leeuwen © EO

Het is volgens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp over en uit voor de tv-klassieker Het Familiediner. Het programma van Bert van Leeuwen keerde gisterenavond terug voor een nieuw seizoen op NPO 1, de meest bekeken tv-zender van het land. Het resultaat? Bedroevend. De hele top van de EO krijgt al de hele dag geen hap door de keel.

Na 23 jaar tv-exit

Tina spreekt van ‘echt een kijkcijferdrama’. Er keken 523 duizend mensen naar Het Familiediner, goed voor slechts 6 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep. “Totaal geflopt dus. Een betere instroom kon hij zich niet wensen, maar 600 duizend kijkers hollen weg na Het Verhaal van Nederland”, vertelt ze in haar podcast Tina’s TV Update.

Het zal nu over en uit zijn met deze show, aldus Tina. “De vorige series scoorden ook al niet meer heel goed. Ik begrijp ook niet dat ze dit weer zijn gaan doen. Het staat ook op mijn lijstje van programma’s waarvan ik vind dat het in 2024 moet verdwijnen. Na deze cijfers komt het waarschijnlijk sowieso niet meer terug en dat zal tijd worden ook.”

‘Waarom bij NPO?’

Tina vindt dit programma helemaal niet bij de NPO passen. “Ik verbaas me er ook over dat de NPO dit programma wéér heeft besteld. Dit programma bestaat al 23 jaar en op een gegeven moment is het toch ook een keer klaar? Het Spijt Me op RTL 4 loopt ook al heel lang niet meer. Hoezo moeten familieruzies nog op televisie uitgevochten worden?”

Ze vervolgt: “Het is een heel andere tijd. Toen was er nog geen social media, mensen konden ook heel moeilijk met elkaar in contact komen. Nu is dat heel anders. Om dan op de NPO familieruzies uit te gaan vechten… Ik snap niet dat dat de taak is van de publieke omroep.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Het Familiediner anno 2024 nog een plek verdient bij de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen