Marieke Elsinga hard gebasht: ‘Jij bent zó nep, ik word er gek van!’

Marieke Elsinga wordt behoorlijk hard aangepakt na haar gesprekje met RTL Boulevard over haar tweede zwangerschap. “Zij is zó irritant. Alles wat zij zegt, is van tevoren bedacht.”

Marieke Elsinga © RTL

De tweede zwangerschap van Marieke Elsinga zorgt ongetwijfeld voor enige spanning bij Qmusic: blijft ze op termijn beschikbaar voor dé ochtendshow van de zender? Patrick Kicken denkt dat haar radiocarrière wel voorbij is, omdat twee jonge kinderen volgens hem niet te combineren zijn met een belangrijk dagelijks programma op de radio.

K*tverhaal

Marieke stond van de week eventjes voor de camera van RTL Boulevard om over de komst van haar tweede baby te praten en dat gesprekje zorgt voor flink wat ergernis bij de gevreesde juicekoningin Yvonne Coldeweijer. “Ik vind Marieke Elsinga irritant, want álles wat zij zegt, heeft zij van tevoren bedacht, kwam ik achter”, sneert ze in De Juice Show.

Ze vervolgt: “Heb je het gezien, dat ze zwanger is? Boulie ging dus vragen: ‘Nou, klopt het dat je zwanger bent? Heb je zwangerschapskwaaltjes?’ Nou, toen kwam er toch een lang k*tverhaal uit. ‘Ja, ik ben heel vlak nu’, zei ze.”

Naakte Caprio

Hoe vlak Marieke momenteel precies is? Nou, als ze tegen haar zouden zeggen dat Leonardo DiCaprio naakt in de andere kamer zou staan, dan zou dat haar hélemaal niks doen, legde ze uit. “Toen dacht ik: wauw. Heb je thuis gedacht: wat zijn dingen die ik ga antwoorden op de vragen ofzo?”, aldus Yvonne.

Het is gewoon fake, zegt ze. In elkaar gezet. “Ik had het bij The Voice ook altijd, Marco Borsato bij The Voice… Die had gewoon dingen bedacht die hij ging zeggen en dan keek hij gewoon per kandidaat: bij wie zal ik dat erop plakken? Dat klonk zo bedacht, dat zijn van die dingen, dat voel je…”

‘Je hebt gelijk!’

Co-host Mark Koster kan zich vinden in de tirade van Yvonne. “Je hebt helemaal gelijk, die Marieke en Marco Borsato, dat zijn allemaal gescripte realiteiten. En dat hele Qmusic, dat is helemaal, ik kan er niet naar luisteren… Het is helemaal gescript, het is bedacht.”

Hij vervolgt: “Het is allemaal van: oh, kijk ons eens gewoon doen, kijk ons, haha, leuk, met z’n tweeën hier in de studio. En die Marieke altijd met haar gespeelde nonchalante girl-next-door-gedoe, ik word daar gek van. Maar ik ben altijd de enige, want dat Qmusic is razend populair.”

‘Niet populair’

Onzin, stelt Yvonne. “Nee, dat is niet populair. Niemand luistert meer naar de radio. Dat is allemaal nep. Die luistercijfers, kijkcijfers, dat is allemaal nep. Mensen zitten op TikTok en op Instagram, ze zitten op Videoland, een beetje Netflix, that’s it. Maar een géld gaat er om in dat radiogebeuren… Hoeveel krijgt zij betaald voor dit?”

Mark: “Ik denk drie, vier ton per jaar.”

Yvonne verbaasd: “Echt?”

Maffia

Ongelooflijk, vindt Yvonne. “Wordt dat terugverdiend door Qmusic? Ze doen natuurlijk alsof die luistercijfers dan nog helemaal booming en hoog zijn, zodat adverteerders natuurlijk heel veel betalen. Maar hoe weten ze dat dat niet allemaal maffia is? Sorry, dit is geen complotdenkerij, maar de wereld is één groot complot.”

De radiomaffia, met Marieke Elsinga als de Don Corleone van Qmusic… En televisie dan? “Kijkcijfers slaan ook gewoon helemaal nergens op”, aldus Yvonne. “Dat die Tina, dat ze daar allemaal dingen aan ophangen, dat is allemaal nep, joh. Dat wordt in stand gehouden. Ik geloof daar helemaal niks van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen