Angela de Jong basht Johan Derksen: ‘Trek hoofd uit je harige reet’

Angela de Jong ergert zich ongelooflijk aan de manier waarop Johan Derksen consequent wantoestanden in de mediawereld bagatelliseert. “Trek je hoofd eens uit je harige reet!”

Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

Het begint inmiddels zó voorspelbaar te worden dat het schadelijk is voor het format van Vandaag Inside: als er een ernstige wantoestand ontdekt wordt in de mediawereld, begint Johan Derksen heel opzichtig de daders te knuffelen. Zó opzichtig dat het inmiddels een trucje lijkt en daardoor verliest VI glans. En Wilfred Genee? Staat erbij en kijkt ernaar.

Harige reet

Johan heeft de slachtoffers en de vrouwen die opstaan tegen WNL-baas Bert Huisjes weer verschrikkelijk beledigd. Dat kan zo niet verder, vindt opiniediva Angela de Jong van het AD. “Bert Huisjes, Fons van Westerloo, Loek Hermans, maar ook Johan Derksen die in Vandaag Inside natuurlijk weer losging op die ‘tutjes’- ze zijn allemaal vader.”

“Misschien vind ik dat wel het triestst aan (…) al die oude bokken die hardnekkig weigeren om hun hoofd uit hun harige reet te trekken. Ik vraag me altijd af of ze nou anders zouden reageren als hun eigen kinderen op hun werk het mikpunt zijn van een seksistische bullebak die in de jaren 50 is blijven steken. Of bezitten ze gewoon geen greintje empathie?”

Uitputtend beledigend

Wilfred Takken, recensent van NRC, vindt dat Johan zich structureel onheus gedraagt. “Dat het vermeende wangedrag van Huisjes een seksistische ondertoon had, was Derksen niet ontgaan. En hij omarmde dat. De vrouwen die opstonden tegen Huisjes werden door Derksen uitputtend beledigd.”

Hij vervolgt: “De vermeende zwangerschapsdiscriminatie bij WNL vond hij terecht. Dat vrouwen in verwachting raken was heel vervelend voor een hoofdredacteur. (…) Je kunt van grensoverschrijdend gedrag ook je verdienmodel maken.”

Boomer des Vaderlands

RTL 5-ster Thijs Zeeman begint een beetje moe te worden van Johan. “De Boomer des Vaderlands heeft weer gesproken. Maar beste Johan, van sterk leiderschap anno nu wordt simpelweg meer verwacht. Despotisme is iets voor bange leiders. Écht oog hebben voor de ander en kwetsbaar dúrven zijn, is wat we nu zoeken. Well done, Merel Ek.”

Onderzoeksjournaliste Kim van Keken moet kotsen van Johan. “‘Wil je een zwangere vrouw in dienst dan?’, aldus Johan Derksen over de angstcultuur bij WNL. Echt, zo voorspelbaar deze ouwe zak.”

Het is een trucje

Story-baas Guido den Aantrekker stelt dat Johan dit niet meent, maar dit doet uit effectbejag. Buiten de camera’s om is hij wél empathisch, zegt hij op X. “Van in elk geval Derksen weet ik dat dit buiten de camera’s juist zo is. Dit is grotendeels een act. Circus. Clickbait-tv. En het werkt – wij hebben het er hier ook weer over. 😉”

Laten we ons vooral niet drukmaken om Johan, aldus Guido. “Nogmaals: je hoeft niet te kijken. Beter focussen op de staatsomroepen en hun organisatorisch geblunder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Wilfred Genee meer tegenwicht moet bieden aan Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen