Wilfred Genee op weg naar uitgang? ‘Kan snel gaan in tv-wereld’

Wilfred Genee dankt zijn succes, en daarmee zijn megasalaris, voor een groot deel aan Johan Derksen. Hij is dé smaakmaker van Vandaag Inside, maar wat als hij stopt? “Dan gaat het snel.”

Wilfred Genee © SBS

Het lijkt erop dat Wilfred Genee niet zonder reden naar de nieuwe Talpa-baas is gestapt met het verzoek om meer programma’s te mogen doen naast Vandaag Inside. “Ik denk dat Wilfred wel terecht aanvoelt dat het goed is om zich te verbreden naast wat hij doet bij Vandaag Inside”, analyseert VI-deskundige Victor Vlam in De Communicado’s.

75-jarige Johan

Wilfred doet momenteel alleen de talkshow Veronica Offside en de radioshow The Friday Move naast VI. “Maar ja, om zijn carrièreperspectief op langere termijn te behouden, denk ik wel echt dat hij dingen daarnaast moet gaan doen. Want op dit moment hangt zijn hele carrière toch een beetje vast aan de 75-jarige Johan Derksen.”

De carrière van Wilfred is té verbonden aan die van Johan, die vandaag zijn 75ste verjaardag viert, meent Victor. “Ik zou iedereen willen uitdagen om één programma te bedenken dat een succes was, wat Wilfred presenteerde en waar Johan Derksen níet in zat. Ik denk eigenlijk, om heel eerlijk te zijn, dat niemand het kan bedenken.”

Veel mislukkingen

Volgens Victor is dat er ook niet. “Hij heeft wel veel geprobeerd. Hij heeft het interviewprogramma ‘Wat gaat er nu door je heen?’ gedaan. Nou, dat was kijkcijfertechnisch niet een al te groot succes. De quiz Matchwinner, wie kan zich dan nog herinneren? Maar ook niet echt een groot succes. Café Hendriks en Genee was ook niet echt een groot succes.”

Het waren allemaal programma’s waar Johan niet in zat. “Dus er zijn heel veel dingen die hij heeft geprobeerd en uiteindelijk is dat allemaal niet succesvol geweest.”

‘Kan snel klaar zijn’

Wilfred weet in VI uitstekend te ‘zuigen’ en te ‘stoken’, aldus Victor. “Het probleem is echter dat die kwaliteiten zich niet goed lijken te vertalen naar andere programma’s. En dat betekent dat het voor hem ook snel afgelopen kan zijn natuurlijk. In de tv-wereld kan je snel stijgen, maar ook heel snel dalen.”

En als Johan er binnenkort mee ophoudt, dan zou Wilfred wel eens héél snel passé kunnen zijn, aldus Victor. “Het is niet zo duidelijk wat hij gaat doen nadat Johan Derksen ermee stopt, dus hij moet zich nu gaan verbreden.”

‘Ga ermee door!’

Kennelijk voelt Wilfred dat zelf ook heel erg aan, gezien zijn verkennende gesprekken met de nieuwe baas, aldus Victor. “Mijn advies zou ook zeker zijn om daar absoluut mee door te gaan. Ga jezelf verder ontwikkelen.”

Hij besluit: “Ik denk dat hij onder grote druk staat om wel met iets te komen wat los van Johan staat en wat toch een succes is…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wilfred Genee kan scoren zonder Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen