Theo Maassen-mailtjes op straat, minnares boos op Johan Derksen

De Privé pakt door: voor de tweede week op rij staat Theo Maassen op de cover. Ditmaal komt het weekblad met privémailtjes van de humorhulk én een minnares die boos is op Johan Derksen.

Theo Maassen en Johan Derksen © NPO, SBS

Theo Maassen is vollédig ten prooi gevallen aan de Privé van hoofdredacteur Evert Santegoeds, en het lijkt nog terecht ook. Volgens zijn vrouw Joyce heeft hij haar een gebroken neus geslagen en een ex-vriendin stelt dat hij haar een hoofdwond heeft bezorgd. Een oud-minnares van Theo, mevrouw Angela, heeft Privé veel bewijsstukken aangeleverd.

Mailtjes van Theo

Deze Angela wil niet langer als een soort anonieme bron gezien worden en kiest er in de nieuwste Privé – die vanaf vandaag in de winkels ligt – voor om haar gezicht te tonen: er staat een grote foto van haar bij het nieuwste artikel over Theo. De headline? ‘Zo vecht Theo Maassen tegen ZICHZELF. Problemen met vrouwen, angsten en demonen.’

Het is voor Angela moeilijk om aan te zien dat Joyce geen aangifte doet en Theo weg lijkt te komen met zijn vermeende huiselijk geweld. Nou ja, leek te komen, want met deze tweede publicatie wordt nóg meer twijfel weggenomen: Angela deelt privémailtjes waarin Theo onder meer zijn duistere kant toegeeft.

Kwaadaardig en ziek

Joyce heeft jarenlang appcontact gehad met Theo’s minnares Angela (de 125 duizend woorden tellende chat waar de Privé-onthullingen mee begonnen), en toen hij dat ontdekte, schreef hij Angela een woeste mail. “Hou op met het martelen van Joyce met informatie, details en weet ik wat. Het woont haar uit.”

Theo geeft zijn duistere kant toe: “Het is nu duidelijk wat voor kwaadaardig en ziek persoon ik ben. Er is een reservoir van haat waar ze haar leven lang mee toe kan.”

Excuusmailtje

In een andere mail biedt Theo zijn ‘oprechte excuses’ aan. “Ik denk dat ik al van dat ik een kindje was een slecht mens ben. Alle (terechte) aantijgingen van jou (en Joyce) bevestigen iets waar ik al mijn hele leven tegen vecht.”

Al met al lijkt het erop dat Angela met het openbaren van deze correspondentie wil ageren tegen Johan Derksen. Hij is in de bres gesprongen voor Theo, die hij ziet als het slachtoffer van ‘griezel van een wijf‘ Sunny Bergman. Zij is door Angela gevraagd om het gedrag van Theo aan te kaarten bij de VPRO. Dat is ook gebeurd, maar daar deed de omroep niks mee.

Boos op Johan

Angela is flink boos op Johan. “Meneer Derksen gaat veel te makkelijk voorbij aan de vreselijke ontberingen die Joyce en Theo’s ex-vriendin Karin hebben moeten doorstaan en het jarenlange bedrog waar nog veel meer andere vrouwen mee te maken kregen. Hij kan het echt krijgen zoals hij het hebben wil. Ik verberg me niet langer.”

En Johan? Die herhaalde gisterenavond nog eens in Vandaag Inside dat hij huiselijk geweld een privékwestie vindt: “Ik vind het onverteerbaar als kerels vrouwen in elkaar meppen, maar het probleem is dat zijn vrouw daarvan geen aangifte gedaan heeft, want het is schaamte, de kinderen, het huwelijk misschien, maar ik vind niet dat we ons daarin moeten mengen.”

OM, niet Privé

Tafelgast Albert Verlinde vindt het géén privézaak; iemand als Theo kan volgens hem in Zomergasten niet geloofwaardig iemand interviewen over huiselijk geweld, zoals hij hij bij Khadija Arib deed. “Je kunt toch op z’n minst als VPRO zeggen: ‘Theo, we gaan eens even praten.’ Er wordt heel makkelijk gezegd: ‘Het is privé.’”

Wilfred Genee valt hem bij: “Er zijn ook allemaal appjes natuurlijk en er staat wel het een en ander in.”

Albert: “Iemand kan ook zeggen: hoe kan iemand er jarenlang mee wegkomen en niemand zegt wat?”

Johan besluit: “Ik heb geen enkel respect voor kerels met losse handjes, maar dat is strafbaar, dus bij het OM moet je zijn en niet bij de Privé.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk middel is volgens u effectiever als je een BN'er die zich misdraagt gestraft wil krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen