Albert Verlinde klaar met Hanneke Groenteman: ‘Wat een zeurmuts’

Albert Verlinde vindt dat Hanneke Groenteman zich heel erg voor schut heeft gezet door mee te huilen met Sophie Hilbrand. “Ze vindt Khalid Kasem een schat. Wat een zeurmuts!”

Hanneke Groenteman en Albert Verlinde © NPO, SBS

Het kan niet anders dan dat Sophie Hilbrand en Hanneke Groenteman nog héél lang herinnerd zullen worden aan hun schaamteloze gehuil op de nationale televisie, omdat hun louche tv-maatje Khalid Kasem de deur is gewezen. Een ‘schatje’ is het. Een ‘lieverd’ zelfs. Nou ja, volgens deze treurende dames dan. “Hij is nou eenmaal een hoge boom…”

Zeurmuts

Albert Verlinde zat er maandag naar te kijken en schrok zich dood, vertelt hij aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik vond het echt vreselijk. We hebben het volgens mij allemaal al gehad over Sophie die met de tranen in d’r ogen zat, maar ik vond Hanneke Groenteman ook een zeurmuts ertegenover. ‘Hij is lief en een schat’. Tjongejonge.”

Hij vervolgt: “En dat nou niemand binnen zo’n team – want vroeger kon de VARA echt talkshows maken, die hadden de beste redacties – gezegd heeft: je mag het voor een collega vervelend vinden, maar als hij nou wél schuldig bevonden wordt… Er moet wel iemand tegengas geven. Ik heb nu Jeroen Pauw zitten kijken en het is wel of de messias opstaat, hè?”

Godallemachtig

Jeroen is zó goed dat hij eigenlijk niet met Sophie en haar programma geassocieerd zou moeten willen worden, stelt Angela de Jong in de AD Mediapodcast. “Godallemachtig, wat een televisie. Wat een televisie. En dan nog durven de mensen te zeggen dat dit programma goed is en het geen grachtengordel is en dat het niet in een hele rare bubbel zit.”

Ze vervolgt: “Er is eigenlijk gewoon geen column meer nodig over hoe slecht het programma is en hoe het aan alle kanten rammelt en hoe eenzijdig het is als je zo’n opening doet. Ik dacht maar één ding toen ik zat te kijken: o, Jeroen, alsjeblieft, ren! Ren nu het nog kan!”

Verheerlijken

Rob Goossens denkt dat Hanneke zich definitief belachelijk heeft gemaakt bij de mensen thuis, zegt hij in RTL Boulevard. “Hanneke Groenteman ging zó ver in het verheerlijken van Khalid Kasem. Dan hoor je als talkshowhost te zeggen: ‘Dit gaat misschien wel een beetje ver.’ En dat deed ze niet.”

Mediajournalist Mark Koster denkt dat Sophie die kwaliteiten gewoon niet heeft. “Sophie Hilbrand kunnen we afschrijven als serieus te nemen talkshowhost. De presentatrice, die graag op juffertjestoon gasten ondervraagt, blijkt niet in staat om haar gevoelens opzij te zetten om zuiver naar een probleem te kijken”, sneert hij in De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen