VI-hatende Talpa-bobo vertrekt bij John de Mol: ‘Baantjer junior!’

De Vandaag Inside-hatende Talpa-bobo Paul Römer, ook wel bekend als ‘Baantjer junior’, vertrekt bij het mediabedrijf van John de Mol. “Hij krijgt geen opvolger. Zegt genoeg…”

Paul Römer en Johan Derksen © RTL, SBS

Het is het allergrootste succes van heel Talpa: de dagelijkse talkshow Vandaag Inside, steevast goed voor een miljoen kijkers. En toch heeft Paul Römer, een van de vele bobo’s bij het bedrijf, meerdere malen laten blijken dat hij echt helemaal níets heeft met het programma. Ongelooflijk merkwaardig en eigenlijk gewoon een beetje misplaatst.

Paul gaat weg

Paul, die door de mannen van VI steevast ‘Baantjer junior’ wordt genoemd (een verwijzing naar zijn vader die in Baantjer acteerde), houdt het na vijf jaar gezien als ‘Managing Director’ radio en televisie. In die functie moest tv-baas Frans Klein aan hem rapporteren, terwijl hij zelf moest rapporteren aan algemeen directeur Pim Schmitz en John de Mol himself.

Het opvallende is dat Pim Schmitz ook vertrekt en wél wordt vervangen, maar Pauls functie – de schakel tussen de tv-baas en de algemeen directeur – gewoon vervalt. Tina Nijkamp, de oud-zenderbaas van SBS 6, daarover op haar analysekanaal: “Wel beetje pijnlijk voor Paul zelf, lijkt me, want stelde zijn functie dan zo weinig voor?”

VI-hater

Hoe dan ook: Paul zal niet echt gemist worden door Talpa’s grootste sterren, de mannen van Vandaag Inside. De bobo deed met name tijdens de kaarsrel heel vals over Johan Derksen en zijn vrienden. De Talpa-bobo stond vooraan om de heren op de publieke radio af te vallen: “Hun manier van tv-maken en discussiëren past niet meer in deze tijd.”

En even later ging VI dus gewoon weer verder. René van der Gijp toen: “Paul Römer heeft gezegd dat hij ons programma niet meer van deze tijd vindt. Nou, ik heb tegen hem gezegd, met alle respect: Johan heeft in vijf maanden deze talkshow meer bereikt dan hij in dertig jaar. Waarom zegt ie dat nou?!”

Baantjer junior

Paul gruwelt ervan dat de mannen van VI hem altijd ‘Baantjer junior’ noemen, weet René. “Elke keer als we een vergadering hadden, noemde Johan hem Baantjer junior. Dan zag je hem kijken van: dat kan niet, ik ben de baas hier. Hahahahaha.”

De nieuwe algemeen directeur van Talpa wordt Joost Brakel. De andere bobo’s zullen volgens John de Mol gemist worden. “Grote dank en waardering voor Paul, hij heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet om het bedrijf tot het succes te brengen dat het nu is”, aldus de mediamiljardair.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Paul Römer besmet is geraakt bij Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen