Shownieuws wist al jaren over ‘huiselijk geweld’ door Theo Maassen

De beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van cabaretier Theo Maassen zijn niet nieuw voor de redactie van Shownieuws. “We hebben hier jaren geleden al over gehoord.”

Theo Maassen en Bart Ettekoven © NPO, SBS

Theo Maassen is behoorlijk van zijn voetstuk gevallen nu hij door zijn vrouw Joyce en een ex-vriendin wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De cabaretier zou onder meer de neus van zijn echtgenote hebben gebroken toen zij op de computer zocht naar aanwijzingen voor zijn vreemdgaan. Het verhaal staat deze week groot op de cover van Privé.

‘Gaat al jaren’

Voor veel mensen is dit nieuws als een schok aangekomen, maar voor de redactie van Shownieuws was dit géén verrassing. “Het verhaal gaat al langer”, vertelt showkenner Bart Ettekoven in het programma op SBS 6.

Privé-baas Evert Santegoeds bevestigt: “Het gaat al jaren. Het is achteraf een wonder dat dit jarenlang onder de pet gebleven is.”

Bart: “We hebben bij Shownieuws ook een aantal jaren geleden contact gehad met een bron, een ex-minnares.”

Eén bron

Waarom heeft Shownieuws dit destijds niet gebracht? Er was niet genoeg bewijs, aldus Bart. “Eén bron, weten we allemaal, is geen bron. Omdat je het wel hebt over een gezin met kinderen, moet je het wel heel zeker weten. We hebben er toen uiteindelijk voor gekozen om het niet te brengen.”

Evert heeft nu wel flink wat bewijs, namelijk een 125 duizend woorden tellende appconversatie tussen Theo’s vrouw Joyce en zijn minnares Angela. “De vrouw van Theo weet al sinds december dat we hiermee bezig zijn en heeft nooit gezegd: ‘Je mag niet met die appjes.’ Ze zegt: ‘Ik wil alleen niet dat je ze rechtstreeks publiceert.’”

Dooretteren

Daar heeft Evert gehoor aan gegeven. “We hebben ze daarom geparafraseerd, naverteld, en dat maakt het ook zo’n bijzondere situatie. Dat je niet naar een advocaat stapt en zegt: ‘Hoe haal je het in je hoofd om mij met die appjes te confronteren?’ Ze vond het kennelijk helemaal niet zo erg dat dit verhaal eindelijk eens naar buiten zou komen.”

Is ze überhaupt nog met Theo samen? “Ja.”

En dat is behoorlijk opvallend. Eén ding is volgens Evert zeker: “Ik denk dat dit wel een affaire is die nog even doorettert.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Shownieuws in elk geval instanties had moeten inschakelen na deze tekenen van huiselijk geweld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen