Jeroen Pauw gooit roer om bij Khalid & Sophie: ‘Niet meer zo links’

Jeroen Pauw gooit met zijn komst het roer om bij Khalid & Sophie. De talkshow krijgt een nieuwe naam, Jeroen & Sophie, ‘maar het programma zal ook inhoudelijk gaan veranderen’.

Khalid Kasem, Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw © NPO

De louche presentator Khalid Kasem is eruit geknikkerd bij Khalid & Sophie. Na het weekend begint Jeroen & Sophie, want Jeroen Pauw neemt het plekje van zijn pupil over. Gaat het programma ook inhoudelijk veranderen? De bekende tv-criticus Victor Vlam denkt van wel, laat hij weten in de podcast De Communicado’s.

Andere toon

Victor verwacht dat de zevenuurtalkshow van NPO 1 een andere toon krijgt. “Ja dat denk ik wel eerlijk gezegd. Het is natuurlijk een programma dat veel kritiek heeft gekregen, omdat het activistisch links was. Jeroen Pauw is van huis uit niet een typische VARA-journalist.”

Wel heeft Jeroen bij de VARA gewerkt. “Maar hij is bij RTL natuurlijk heel lang in dienst geweest en heeft ook Pauw & Witteman gepresenteerd. Oorspronkelijk deed hij dat namens de NTR, want het was een samenwerking tussen de VARA en de NTR en hij was de NTR-presentator, dus hij komt uit een journalistieke school die neutraliteit belangrijk acht.”

Pauws imago

Jeroen vindt onpartijdigheid belangrijk, aldus Victor. “Dat is een imago dat hij altijd hoog heeft weten te houden. Ik kan me niet voorstellen dat hij voor een invalbeurt van vier maanden die reputatie te grabbel gaat gooien, dus ik vermoed dat het inderdaad een iets andere koers gaat krijgen en dat is hoe het vaak gaat bij talkshows.”

Talkshows zijn personality driven, legt Victor uit. “Ze zijn afhankelijk van de presentator. Jeroen is echt een andere man, een andere talkshowhost dan Khalid Kasem dat is, dus logisch dat het ook een andere koers krijgt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u de beste talkshowhost van Jeroen & Sophie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen