Rutger Castricum over graaiende Janine Abbring: ‘Ik doe dat níet’

Rutger Castricum vindt het niet verstandig dat schnabbelkont Janine Abbring zo ontzettend haar zakken loopt te vullen bij een beleggingsbank. “Ik zou het persoonlijk niet doen.”

Janine Abbring en Rutger Castricum © NPO, SBS

Janine Abbring, de ex-vriendin en eindredacteur van Arjen Lubach, ligt zwaar onder vuur omdat ze tienduizenden euro’s heeft aangepakt van een beleggingsbank. Critici vinden het onverstandig dat ze reclame maakt voor Brand New Day, omdat zij zelf, Arjen én haar geliefde Jeroen Wollaars regelmatig berichten over pensioenen en het bankwezen.

Steun van Johan

De graaiende Janine krijgt steun uit onverwachte hoek, namelijk van Johan Derksen. “Dat meisje dat Zomergasten of Wintergasten deed, die heeft bij een investeringsbank in een commercial gezeten. ‘Ja, daar heeft ze 50 duizend euro mee verdiend!’, zeggen ze dan”, zegt hij aan tafel bij Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Dan krijgt ze alles over haar heen, dat ze niet meer geloofwaardig is, maar dat bepaalt dat meisje zelf. Het is helemaal geen verkeerde advertentie. Je wordt tegenwoordig voor alles neergesabeld.”

‘Ik zou het níet doen’

Wilfred Genee richt zich vervolgens tot tafelgast Rutger Castricum. “Hoe geldt dat voor jou? Jij werkt ook bij de publieken. Hoe zwaar lig jij aan de ketting?”

De NPO-presentator grapt aanvankelijk: “Ik zou het meteen doen!”

Dan serieus: “Nee, ik denk dat ik dat toch uiteindelijk niet zou doen als het je werk raakt.”

‘Kom ik ermee weg?’

Rutger vindt het te veel conflicteren met zijn werk. “Als het dan over pensioenen gaat, waar het in het nieuws best wel veel over gaat, dan denk ik dat ik dat niet zou doen, persoonlijk.”

Hij besluit: “Kijk, ik bedoel: als ik aan iets geld kan verdienen wat mijn werk niet schaadt, dan zou ik het altijd doen, maar je kijkt altijd wel naar: schaadt het mijn werk? Kom ik ermee weg?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het geloofwaardig vinden als Rutger Castricum in allerlei spotjes gaat figureren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen