Catherine Keyl vindt dat Beau plank volledig misslaat: ‘Heel raar’

Catherine Keyl vindt het niet terecht dat Beau van Erven Dorens zo gepikeerd heeft gereageerd op de kritiek op zijn slechte interview met Gordon. “Ik vond het echt heel jammer.”

Beau van Erven Dorens en Gordon © RTL, SBS

Het is het dieptepunt uit Beau van Erven Dorens tv-carrière: zijn bizar kritiekloze interview met collegaatje Gordon. De man die ministers en bewindslieden moet interviewen op de late avond van RTL 4, liet Gordon zonder enige tegenspraak wegkomen met een lelijke beschuldiging aan het adres van zijn ex. Én met het openrijten van een familietrauma.

Kritiekloze Beau

Catherine Keyl vindt het een ernstige smet op Beau’s cv. “Ik vond het echt heel jammer dat Beau in zijn programma Gordon niet aanpakte – in de zin van dat hij geen enkele keer aan hem vroeg: ‘Denk je nou echt dat het helemaal nooit aan jou ligt?'”, zegt ze in gesprek met de Weekend.

Mensen die Beau steunen wijzen erop dat Casa di Beau geen journalistiek, maar amusement is. “Natuurlijk, het is geen heftig journalistiek programma, maar juist met bekenden of vrienden kun je op een luchtige manier toch af en toe eens iets kritisch vragen. Het is raar dat Beau dat niet één keer deed. Hij heeft echt geen enkele kritische vraag gesteld.”

Afgesproken werk

Catherine denkt net als mediakenner Victor Vlam dat Beau met Gordon heeft afgesproken om geen kritische vragen te stellen. “Ik denk dat het afgesproken is met Gordon, dat die heeft gezegd: ‘Ik wil één keer mijn verhaal doen, maar dan niet beginnen met zeiken. Als dat wel gebeurt, ben ik weg.’ Zoiets zal het wel zijn geweest.”

Beau is normaliter toch brutaal genoeg om alsnog een kritische vraag te stellen? “Ja, dat idee had ik ook bij hem. Maar blijkbaar niet.”

Geen zelfkritiek

Hoe zou Catherine dat interview hebben aangepakt? “Meer iets van: ‘Denk je nou echt dat jij nooit een fout maakt, dat je het allemaal perfect doet?’ Of: ‘Denk je dat jij altijd maar op ledereen kritiek kunt hebben en dat helemaal niemand kritiek op jou mag hebben?'”

Ze besluit: “Gordon doet alsof hij een slachtoffer is, maar dat is natuurlijk niet terecht als je zelf altijd iedereen afbrandt. Dan kun je verwachten dat mensen ook niet soepel tegen jou zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau reageerde heel defensief op de kritiek op zijn slechte interview. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen