AvroTros ontkent Jinek-constructie, Angela heeft diverse bronnen

Eric van Stade, de vertrekkend directeur van AvroTros, ontkent na een periode vaan aanhoudende geruchten dat er een salarisconstructie is bedacht voor Eva Jinek. “Maar ik heb bronnen!”

Eva Jinek © Linda Stulic

Er lijkt een soort algemene consensus te zijn ontstaan dat er een salarisconstructie is bedacht voor Eva Jinek nu ze na een paar lucratieve jaren bij RTL weer terugkeert naar de publieke omroep. Er geldt daar een salarisplafond van zo’n twee ton per jaar – een beetje waar ze bij de commerciëlen twee maanden lang voor op het gazon kon liggen zeg maar.

Op de man af

De geruchten zijn buitengewoon hardnekkig; volgens Rob Goossens is er zelfs heibel over binnen de omroeptop. Eén van de bobo’s, Gijs van Beuzekom, zou zijn bezwaren hebben uitgesproken, waardoor er een ander genre aan de nieuwe talkshow van Eva is gehangen, zodat het niet meer onder zijn verantwoordelijkheid valt.

AD-mediajournalist Dennis Jansen heeft even gebeld met Eric van Stade, de vertrekkend directeur van AvroTros, waar Eva nu onder contract staat. “Ik dacht: ik ga toch gewoon eens recht op de man af vragen wat er van waar is. Weet je wel, ze gaat van een vrij hoog salaris van RTL naar de NPO”, vertelt hij in de nieuwste AD Mediapodcast.

1,4 miljoen euro

Podcasthost Manuel Venderbos stipt aan hoeveel Eva verdiende bij RTL. “Ze zat op 1,4 miljoen.”

Dennis: “Nee, dat is onzin.”

Manuel: “Werd geroepen.”

Dennis: “Ja, maar dat is niet waar.”

Journalist Marcus den Blanken: “Ze zat in ieder geval vrij hoog.”

Roedelleider Angela de Jong: “Zo rond de miljoen, volgens mij.”

Dennis: “Volgens mij nog minder, maar het maakt niet uit.”

‘Geen constructie!’

Hoe dan ook: terug naar Dennis en zijn belletje met de AvroTros-bobo. “Hij bezwoer dat er van een of andere salarisconstructie in ieder geval echt geen sprake was, dat ze alles moest doorgeven, dat zij alleen bij de AvroTros in dienst is, dus niet bij MediaLane en ook niet bij Joop (van den Ende, red.).”

Hij vervolgt: “Zij staat alleen op de loonlijst bij AvroTros en alles wat zij extra verdient moet zij aangeven bij AvroTros. Aandelen, weet ik veel, alles moet zij aangeven bij AvroTros. En alles wat zij ernaast doet, dagvoorzitter, een boek schrijven, wat dan ook, dat moet zij in ieder geval aangeven.”

Keihard

Angela vindt het een goede ontkenning. “Goed dat hij dat zo keihard zegt. Het enige wat ik er tegenin kan brengen… Ik weet het niet beter dat Eva altijd heel open is geweest over haar salaris. Ook over de reden dat ze naar RTL is gestapt. Ik weet alleen dat de geruchten héél hardnekkig zijn in tv-Land. Dat het blijft komen.”

Marcus wijst op de meerdere bronnen die Angela en hij hebben. “Maar Angela, wij kunnen wel zeggen dat wij onafhankelijk van elkaar gewoon iemand hebben gesproken die zegt van: deze constructie is er.”

Angela: “Nou, meer. Meer personen zelfs.”

Marcus: “Dus dat maakt het goed dat hij het hard ontkent.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linksom of rechtsom: gaat Eva Jinek straks boven dat salarisplafond zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen