Rachel Hazes gesloopt in Flair: ‘Nietszeggende BN’er met slabek’

Rachel Hazes wordt flink door de mangel gehaald door het tijdschrift Flair. Volgens columnist Hester Zitvast is het een afschuwelijk idee om haar een reallifesoap te geven. “Met d’r slabek!”

Rachel Hazes © NPO

Er staan steeds meer mensen op om te protesteren tegen het plan om Rachel Hazes een reallifesoap te geven op SBS 6. Zelf wil de professioneel weduwe heel graag, maar critici wijzen op de verloedering van het tv-aanbod. Zij vinden het al over de grens dat Peter Gillis door een cameraploeg wordt gevolgd en kunnen dit er echt niet bij hebben.

Grote slabek

Flair-columnist Hester Zitvast sluit zich aan bij de massale verontwaardiging over dit merkwaardige televisie-idee. “Ze heeft in Spanje een brasserietje overgenomen en moet uiteraard ook dat weer volledig uitmelken”, briest ze in haar column. “Ik zet er mijn geld op in dat dit idee van La Hazes zelf kwam, uitgewerkt op een bierviltje.”

Hester omschrijft de soap als ‘het zoveelste egodocument van een nietszeggende semi-BN’er met een flinterdun verhaal en een heel grote slabek’. “Aan kwaliteitstelevisie doen ze op de commerciëlen allang niet meer. Het platvloerse campinggevoel moet er echt van afdruipen.”

‘Kijk niet meer!’

Toch realiseert Hester zich één ding maar al te goed: we krijgen als tv-kijkers wat we verdienen. “We hoeven niet te kijken namelijk. Maar dat gaan we natuurlijk wel doen.”

Net zoals dat bij de Gillis-soap gebeurt, zegt ze. “Een halve crimineel met losse handjes en wat afgeragde vakantieparken weet de productiemaatschappij ook aan de man te brengen. We moeten stoppen met kijken naar deze rommel, echt. Alleen dan houdt dit op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u er langs loopt, zou u dan even in de brasserie van Rachel Hazes gaan zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen