Guido den Aantrekker gemeen tegen Gerard Joling: ‘Zwaktebod’

Guido den Aantrekker vindt de nieuwe single van Gerard Joling helemaal niets. De zanger heeft het stokoude liedje Twee Motten nieuw leven ingeblazen. “Dat is echt een zwaktebod.”

Gerard Joling en Guido den Aantrekker © SBS 6

Gerard Joling is er dolenthousiast over: zijn single Twee Motten, een nieuwe versie van het Dorus-liedje uit 1957. Een echte klassieker dus, maar is het allemaal niet een beetje belegen? Story-baas Guido den Aantrekker vindt van wel. Hij heeft gisteren aan de desk van Shownieuws pittige kritiek geuit op deze nieuwe Joling-single.

Zwaktebod

Presentatrice Dyantha Brooks laat de beelden aan Guido zien en zegt: “Dat is een lekker nummertje, toch?”

Guido verbaasd: “Ja, vind je?”

Dyantha: “Nee, ja…”

Guido: “Ik vind het zo zonde dat iemand met zo’n goede strot, en die zo’n creatief team om zich heen heeft, dan toch met zo’n liedje uit 1957 komt. Ik vind het een beetje een zwaktebod.”

Best wel lastig

Dyantha begrijpt wel dat Gerard wat anders probeert. “Ja, het is volgens mij nog wel moeilijk gebleken. Gerard is een onwijs goede zanger, hartstikke populair, maar om echt een hit te scoren is nog best wel lastig.”

Dit is niet de goede weg, vindt Guido. “Ik denk niet dat hij zozeer een hit moet scoren – dat heeft hij ten eerste helemaal niet nodig – en ten tweede: hij kan natuurlijk op een waanzinnige manier entertainen. Het maakt eigenlijk niet uit wat hij zingt, alleen ik vind zo’n liedje zó oubollig.”

Lekker ritme

René Mioch denkt dat het juist een schot in de roos is. “Maar weet je wat zo grappig is? Ik heb jou het net de hele tijd horen fluiten voor de uitzending, dus je krijgt het in je hoofd en dan blijft het. Het is een lekker ritme.”

Guido: “Ronald Molendijk noemt dat een oorwurm, dus iets dat in je oor blijft zitten en dat is het ook. Ik vind het alleen geen nummer voor Joling.”

Fragment

Gerard zingt Twee Motten:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen