Thomas van Luyn verbaast Angela de Jong: ‘Hij is beetje verwijfd’

Thomas van Luyn zorgt voor verrassing bij Angela de Jong. Ze vindt hem goed als opvolger van Matthijs van Nieuwkerk bij De Top 2000 Quiz, maar: “Hij is wel een beetje verwijfd.”

Thomas van Luyn en Angela de Jong © NPO

Met nul verwachtingen heeft Angela de Jong naar de nieuwe presentator van De Top 2000 Quiz gekeken. Matthijs van Nieuwkerk is kennelijk nog altijd persona non grata, en daarom heeft Thomas van Luyn daar nu het stokje overgenomen. “Ik had er heel weinig verwachtingen van”, vertelt de tv-columniste van het AD in de nieuwste AD Mediapodcast.

Verwijfde manieren

Angela is positief verrast. “Ik heb het programma met heel veel plezier uitgekeken, omdat ik het eigenlijk heel leuk vond zoals hij het deed. Op z’n geheel eigen manier. Mag ik het nog zeggen dat hij af en toe een tikkie verwijfde manieren heeft? Dat mag zeker niet? Ja, ik weet het niet, het is 2023…”

Die ‘verwijfde’ trekjes van Thomas hebben haar verrast. “Dat mag je niet meer dingen zeggen, maar dat heeft hij wel een beetje toch? Maar ik vond het prima werken in het programma.”

Niet gemist

Wordt Matthijs gemist in dit programma? Nee, zegt Angela. “Leo Blokhuis corrigeerde Thomas een paar keer en moest hem even bij de les trekken, maar dat was echt… Ik heb Matthijs van Nieuwkerk echt geen seconde gemist. Dat is geen sneer aan Matthijs van Nieuwkerk, maar hij deed het gewoon echt prima.”

Alleen de eerste drie of vier minuten waren een beetje onwennig, vindt ze. “Toen vielen mij ook die verwijfde trekjes op. Zo vaak zie je hem ook niet op televisie.”

Beetje de toon

Podcasthost Manuel Venderbos: “Wat maakt hem dan verwijfd?”

Angela: “Nou, gewoon een beetje de toon. Ik had een beetje het idee dat hij in een soort rol schoot als presentator en daarna meer zichzelf werd.”

Ze wijst ook op Thomas’ rol in Hotel Hollandia. “Daar had hij het ook een tikkie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen