Thomas van Luyn: ‘Glennis Grace krijgt te veel media-aandacht’

Thomas van Luyn vindt dat er onevenredig veel media-aandacht is voor de zaak van Glennis Grace. “Het is maar een probleemgezin hè? Niet een terroristische cel”, aldus de cabaretier.

Thomas van Luyn en Glennis Grace © Ed van de Pol, RTL

Het verbaast Thomas van Luyn ontzettend dat er na negen maanden nog altijd zoveel media-aandacht is voor de knokkende Glennis Grace. De zangeres zat gisterenavond met een lang interview in de talkshow van Eva Jinek om sorry te zeggen voor haar wangedrag in de Jumbo.

Probleemgezin

Nu is het wel mooi geweest, twittert Thomas. De cabaretier vindt de media-aandacht overdreven. “Dat akkefietje van Grace en zoon in de supermarkt was natuurlijk best erg. Maar niet erg genoeg om zeven maanden later nog steeds kranten en talkshows te halen… het is maar een probleemgezin hè? Niet een terroristische cel. Shit happens.”

Zijn volger Astrid is het daar niet mee eens. “Als het jouw hardwerkende puberzoon was die de toorn van deze mob over zich heen kreeg, was je dan ook zo vergevingsgezind?”

‘Zwijgen is beter’

Jermaine Ellenkamp, misdaadjournalist voor RTL Boulevard, schrijft in een column dat Glennis beter had kunnen blijven zwijgen. “Het excuus aan het begin van de uitzending voelde voor mij allesbehalve oprecht”, zegt hij. “Ze zat er voor zichzelf, om ervoor te zorgen dat het publiek het gevoel kreeg dat ze verantwoordelijkheid neemt voor haar daden.”

Verantwoordelijkheid nemen doe je in de rechtszaal, vervolgt Jermaine. “Het meest tekenend was de uitspraak van Glennis aan het eind van het interview: ‘Ik hoop dat we eruit komen.’ Kennelijk is de rechtszaak voor de zangeres een soort van onderhandeling? Mijn god. Soms moet je gewoon zwijgen.”

Eigen graf

Wat vindt Angela de Jong ervan? Ook zij gelooft niets van Glennis. “Het begon al bij het zorgvuldig uitgekozen roze truitje van Glennis, met parelknoopjes en een zedig kraagje, dat onschuld moest uitstralen”, schrijft ze in het AD. “En dan het ingestudeerde zinnetje ‘ik wil niet het slachtoffer uithangen’, wat ze daarna natuurlijk toch deed.”

Het kwam allemaal niet sympathiek over, vindt Angela. “Ook werd pijnlijk duidelijk dat ze niet hard genoeg hadden geoefend op een krokodillentraan. Want hoe zeer Glennis ook haar best deed, die ontbrak nog aan dit toneelstukje.”

Yvonne kritisch

Yvonne Coldeweijer, die negen maanden geleden als eerste berichtte over Glennis’ wangedrag, is vooral kritisch over de manier waarop Eva Jinek heeft geïnterviewd. “Als ze haar meteen in het moment had geconfronteerd met haar eigen leugentjes, was het interview scherper en dus beter geweest”, schrijft ze op haar juicekanaal.

En daar is columnist Jan Dijkgraaf het mee eens. Hij zegt in zijn Briefje van Jan tegen Eva: “Zelfs als Glennis G. zichzelf klem lulde (enerzijds beweerde ze een black out te hebben, anderzijds wist ze zich élke seconde precies te herinneren…) kop je zo’n voorzet voor open doel niet in. Zeker bang dat je blonde haartjes in de war raakten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Glennis Grace te hard gestraft wordt door de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen