Vrouw René van der Gijp onder vuur, spreekt van genocide in Gaza

De vrouw van René van der Gijp ligt naar eigen zeggen onder vuur omdat ze spreekt over genocide in Gaza. “Ik heb het natuurlijk over mezelf afgeroepen”, zegt deze Minouche.

René en Minouche van der Gijp ©Instagram

Minouche van der Gijp is zeer duidelijk over wat er volgens haar aan de hand is in de Gazastrook. “Ik heb niet de behoefte om er veel dieper op in te gaan dan dit. Maar echt… M’n hart bloedt als ik de beelden in Gaza zie. Let op. De beelden zijn vreselijk. Dit zijn beelden die AD en Telegraaf etc. niet laten zien. Dit is genocide”, schrijft ze op Instagram.

‘Wat een horror!’

Bij een explosie in een ziekenhuis in Gaza-Stad zijn veel slachtoffers gevallen. Volgens het onderzoekscollectief Bellingcat is het waarschijnlijk geen Israëlische luchtaanval, meldt de NOS. Minouche spreekt van een bombardement. “F*ck alsjeblieft off met je precisiebommen!! Wat een bullsh*t.”

Er is te weinig aandacht voor het leed in Gaza, vindt Minouche. “Stel je voor dat dit in Nederland zou gebeuren… Je kan je ogen hier toch niet voor sluiten omdat het op een andere plek is? Al die kindjes… Wat een horror.”

Uitroeiing

De vrouw van Vandaag Inside-ster René van der Gijp krijgt nu veel drek over zich heen, stelt ze. “Ik heb het natuurlijk over mezelf afgeroepen dat ik nu allerlei dm’s krijg van mensen die pro-Israël zijn. Ten eerste: ik veroordeel elke vorm van geweld. Dus ook de gruwelijkheden die Israël zijn getroffen. Heeft Israël recht om zich te verdedigen? Absoluut.”

Maar dit is geen verdediging, vervolgt Minouche. “Dit is uitroeiing… Deze mensen kunnen niet vluchten terwijl ze worden gebombardeerd. Geen water, geen eten, geen elektriciteit. Nogmaals. Dit is geen oorlog. Word wakker! Dit is uitroeiing. En die kinderen zijn de dupe. En dat kan ik niet verteren.”

‘Ik spreek me uit’

Minouche vindt het naar eigen zeggen belangrijk om zich te mengen in dit debat. “Anno 2023 mag ik hopen dat er andere manieren zijn om dit te laten stoppen. Ik spreek me uit. Dat is wat ik kan doen. Ongeacht de consequenties. Als meer mensen dit zouden doen in plaats van hun ogen sluiten, komt de boodschap misschien aan.”

Ze blijft filmpjes delen van het leed in de Gazastrook. “Ik ga geen discussies aan met mensen. Als je deze filmpjes niet wil zien, ontvolg me! Als het één iemand nada noppes interesseert hoeveel volgers ze heeft ben ik het wel. Buiten doneren is dit het enige wat ik voor die kinderen kan doen. AWARENESS. Ik sluit m’n ogen niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen