Matthijs van Nieuwkerk wint RTL-jackpot: ‘650 duizend? Minstens!’

Wat een feest voor Matthijs van Nieuwkerk: hij mag in de vier jaar voordat zijn AOW-uitkering ingaat nog even flink cashen bij RTL 4. Hoeveel gaat hij daar pakken? Tina Nijkamp weet het…

Matthijs van Nieuwkerk © RTL, Tom Cornelissen

Járenlang durfde Matthijs van Nieuwkerk het niet aan; dóódsbang voor het Jack Spijkerman-effect was hij. Maar nu de NPO hem zo laat bungelen, gaat zijn overstap naar de commerciëlen vooral over de timing en niet over het geld. En dat is natuurlijk een blessing in disguise voor de 63-jarige televisiester. Hij kan nu zorgeloos gaan cashen bij RTL 4.

Torehoog salaris

Hoeveel zal zo’n A-ster nou pakken bij RTL? Matthijs is een grote naam, hij brengt de zender wat cachet, maar er is tegelijkertijd ook nog wat controverse en een klein risico op imagoschade voor RTL 4. Wat als er straks nog meer dingen over hem uitlekken? Dat kan de zender natuurlijk helemaal niet hebben na met name het Voice-schandaal.

Tina Nijkamp, die jarenlang aan het roer heeft gestaan van SBS 6, denkt dat Matthijs hoe dan ook een mooi salaris gaat pakken. Maar de 1,2 miljoen euro die Eva Jinek per jaar kreeg? Dat zal er volgens haar niet in zitten. Althans, niet in de basis. Ze denkt dat er sprake is van een basissalaris dat opgeplust kan worden.

Constructie

Tina denkt dat er voor een bepaalde constructie is gekozen. “Wat Matthijs gaat verdienen? Omdat er in persbericht staat: ‘RTL gaat samenwerking aan met Matthijs’, betekent dit waarschijnlijk dat hij niet in dienst komt, maar een inmiddels beroemde Medialane-constructie heeft.”

Eva Jinek gaat volgend jaar ook samenwerken met dit bedrijf van Iris van den Ende. Er wordt gefluisterd dat ze op die manier het salarisplafond bij de NPO weet te omzeilen, maar dat ontkennen alle betrokken partijen.

650.000 euro

Hoeveel gaat Matthijs dan aan basissalaris pakken? “Ik vermoed dat RTL Matthijs 650.000 – 750.000 euro per jaar betaalt. Hij gaat wekelijks presenteren. Niet year round en vooralsnog ook niet dagelijks. Denk dat er bepaald aantal afleveringen afgesproken zijn. Wordt dat meer, dan krijgt Matthijs bijgestort”, aldus Tina.

Zal Renze Klamer hem al knijpen?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie denkt u dat uiteindelijk waardevoller zal blijken voor RTL 4?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen