Matthijs van Nieuwkerk: ‘RTL 4 wilde mij in supertrio met Eva en Beau’

RTL 4 was van plan om Matthijs van Nieuwkerk met Beau van Erven Dorens en Eva Jinek te laten rouleren in een droomteam voor de late avond. Dat bevestigt de presentator vandaag in het AD.

Matthijs van Nieuwkerk © Benjamin Kamps, BNNVARA

Het is geen geheim dat RTL’s tv-baas Peter van der Vorst niet alleen heeft geprobeerd om Eva Jinek, maar ook Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk naar RTL 4 te halen. Eva zei ja, Jeroen haakte al vrij snel af – hij heeft al die RTL-miljoenen naar eigen zeggen niet nodig – en Matthijs besloot na lang twijfelen om het toch niet te doen.

Superteam

Nu blijkt dat er zelfs al een foto bestond van Beau, Eva en Matthijs tezamen. “Gelukkig hebben we de foto nog! Als er een foto bestaat waar Beau en Eva en ik op staan, heeft ontkennen geen zin meer. Het klopt, we hebben een aantal keer samen met Peter van der Vorst met elkaar gesproken”, bevestigt Matthijs vandaag in het AD.

Matthijs vond het interessant. “Ik kon me geen beter gezelschap voorstellen. Eva en Beau zijn bij de allerbesten, en niet onbelangrijk de allerleuksten. En Peter is een inspirerende chef. Maar het was uiteindelijk met het mes op de keel: dagelijks of wekelijks? Een eigen programma of onderdeel van dit superteam? Ik koos voor Matthijs Gaat Door.”

Inmiddels is het team van Beau en Eva aangevuld met Humberto Tan. Hij gaat per 2021 de zondageditie van de late talkshow presenteren én in de zomer ook doordeweeks.

Trouw aan NPO

Hoewel hij bij de NPO ‘maar’ twee ton per jaar kan verdienen, is Matthijs op zijn zestigste toe aan een iets lager ritme: één keer per week vindt hij wel mooi. Die frequentie biedt hij de kijker straks met Matthijs Gaat Door, dat zijn debuut beleeft op oudejaarsavond.

Hoe zou hij dit programma zelf omschrijven? “Veel muziek, een vleug satire, prijsjes. En altijd in mijn rug de Sven Hammond Big Band. Kortom, op papier klopt het als een bus, maar dat zal je altijd zien. Nu moeten we het alleen nog maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen