Gegniffel bij Khalid & Sophie om overstroming bij Angela de Jong?

Peter Kee, politiek redacteur bij Khalid & Sophie, verklapt dat het artikel over de overstroming van Angela de Jongs huis gretig is gedeeld op de redactie. “Ze is wel erg uitgesproken.”

Peter Kee en Angela de Jong © NPO

Er is iets verschrikkelijks gebeurd in het privéleven van Angela de Jong: haar woning is overstroomd door een gesprongen leiding in de straat en daardoor is haar hele souterrain total loss. Het is echt héél erg allemaal en de AD-opiniediva heeft er veel zorgen over, omdat ze juist op het punt stond om haar woning in de verkoop te gooien.

Overstroming

Peter Kee, politiek verslaggever van Khalid & Sophie, lijkt er wat binnenpret over te hebben. “Ik las dat ze een overstroming had in haar huis en dat ging wel een beetje rond op onze redactie, want ze heeft wel een zeer uitgesproken mening over ons programma”, gniffelt hij in de podcast Politiek Vandaag.

Presentator Sam Hagens: “Ze heeft jullie helemaal afgemaakt, hè?”

Peter: “Ja, stelselmatig eigenlijk.”

Sam: “En heeft ze een punt?”

Linksere koers

Mwoah, antwoordt Peter. “Ze mag best kritiek hebben op de ietwat linksere koers van het programma, maar in die zin: we zijn eigenlijk gewoon dat dorpje wat Asterix & Obelix ook hadden, in Frankrijk weet je wel… Dat ene dorpje dat nog een beetje het linkse geluid laat horen en er aandacht aan besteedt.”

Sam: “Want er is eigenlijk best wel veel rechts geluid, zeg jij?”

Peter: “Dat vind ik wel.”

Sam: “Je hebt Op1, WNL, wij zitten bij Vandaag Inside uitgesproken rechts.”

Uitgesproken links

Peter vindt het verrassend dat Sam zijn eigen VI uitgesproken rechts noemt: “Ja, vind je wel?”

Sam: “Ikke niet, maar het programma natuurlijk wel, dat is overduidelijk.”

Peter: “Ja, dat vind ik ook, maar ik ben blij dat jij dat ook zo ronduit benoemt.”

Sam: “Maar is Khalid & Sophie ook echt een links programma?”

Peter: “Dat vind ik niet. Ik heb ook lang gewerkt voor Pauw & Witteman en Pauw.”

Sam: “Maar daar was het niet echt uitgesproken progressief ofzo?”

Peter: “Pauw en Witteman waren ook niet bepaald de meest linkse personen op onze redactie, maar het uitgangspunt was gewoon: we kunnen iedereen ontvangen en laten iedereen z’n verhaal doen.”

Drie punten

Sam vindt dat Angela op drie punten gelijk heeft over Khalid & Sophie, namelijk dat ze de aanslag op Thierry Baudet negeerden, dat de man in Budel belachelijk is gemaakt en dat PVV’ers niet aan het woord kwamen op de dag na de verkiezingen. “Daar noem ik toch wel drie punten waar ze terecht kritiek op heeft gehad, toch?”

Peter: “Niet allemaal, want die man in Budel… De tafel reageerde daar wat lacherig op.”

Sam: “Maar dat filmpje ook!”

PVV’ers gevraagd

Peter nuanceert het. “Dat was gewoon de man uit Budel, maar de tafel begon te grinniken en toen dacht Caroline van der Plas: this is my moment of fame, die pakte het grandioos slim op. Haar voorlichter zag ik achter Raoul Heertje lachen en in z’n handen wrijven. Ze deed het heel handig. Ze zette het programma weg als elitair.”

En dat van die PVV’ers dan? “Er zijn PVV’ers gevraagd, maar die zijn niet gevonden. Er is wel degelijk naar gezocht. Als je kijkt naar het programma, dan was het geen stemmingmakerij tegen de uitslag.”

Blowers

Tot slot: hoe gaat het met het huis van Angela? “We zijn geen steek verder nog. Het is allemaal zoals het is. Er staat een droger, er staan enorme blowers te loeien”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen