Dries Roelvink ongemakkelijk na vragen over dronken Tino Martin

Dries Roelvink reageert uiterst ongemakkelijk als hij wordt gevraagd naar de aanhoudend ogenschijnlijk dronken optredens van collega Tino Martin. “Echt hele concerten gaan mis!”

Dries Roelvink en Jeroen Holtrop © YouTube

Voordat Tino Martin in zijn ‘documentaire’ op Videoland opbiechtte af en toe te diep in het glaasje kijken, was Dries Roelvink de eerste die hier – als een soort slip of the tongueover naar buiten trad. “Hij zei tegen me: ‘Ik was niet dronken. De twee keren daarvoor wel, maar nu echt niet'”, zei hij over een privégesprek met zijn collega.

Meneer Roelvink

Die uitspraken van Dries, in december vorig jaar, zorgden voor zóveel commotie, dat hij nu behoorlijk waakzaam is als hij naar Tino gevraagd wordt. De zanger heeft ogenschijnlijk wéér dronken op het podium gestaan, dus het houdt volgens Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop maar niet op.

Jeroen: “Tino Martin kwam vrij negatief in het nieuws omdat hij dan voor de zoveelste keer dronken op het podium stond. De reactie van meneer Roelvink?”

‘Moeilijk oordelen’

Dries reageert terughoudend. “Moeilijk oordelen over hem, omdat ik hem schaar onder mijn vijf beste vrienden, dus dan is het heel moeilijk om er iets negatiefs over hem te zeggen. Ik vind dat wat er momenteel aan de hand is met hem… Het lijkt of er een soort hetze tegen hem gevoerd wordt, dat als hij ook maar één woordje verkeerd zingt of zich verspreekt…”

Jeroen: “Het is vaak niet één woordje, hè, Dries. Het zijn wel hele concerten die misgaan.”

‘Dat is niet waar’

Dries verdedigt zijn makker. “Nee, dat is niet waar. Het zijn fragmenten en er staan heel veel mensen met telefoontjes omheen en die filmen dan precies die tien seconden die niet oké zijn en ik heb met hem te doen.”

Jeroen: “Heeft hij een alcoholprobleem?”

Daar denkt Dries twee (!) seconden over na. Heel ongemakkelijk. “Nou, dan lijkt het of hij te veel gedronken heeft, maar bewezen is dat natuurlijk nooit.”

Ziggo Dome

Dries: “Je kijkt naar een filmpje van hem en dan hoor je soms een verkeerd woord of hij vergiste zich een keer laatst, hè, van: ‘Ja, Ziggo Dome, daar gaan we!’ Ja, dat was in Ahoy. Ik heb dat ook een keer gehad. Toen stond ik bij een studentenvereniging in Delft en zei ik: ‘Gouda, hier gaan we.’”

Jeroen: “Ja, maar Ziggo Dome en Ahoy door elkaar halen is wel next leven, Dries.”

Dries: “Dat is gebeurd.”

Drie flessen wijn

Jeroen denkt dat Dries het nu mooier maakt dan het werkelijk is. “Dat is drie flessen wijn, denk ik.”

Dries: “Ik blijf toch zeggen: ik hou van die man, een fantastische zanger.”

Jeroen: “En hij heeft geen alcoholprobleem?”

Dries: “Hij heeft geen alcoholprobleem.”

Fragment

De ongemakkelijke Dries:

Mediacourant wenst u een spetterend 2024! 🎇

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen