Bridget Maasland: ‘Maxime Meiland, je hebt zélf boek uitgebracht!’

Bridget Maasland heeft er gemengde gevoelens bij dat Maxime Meiland nu zo klaagt over de media-aandacht voor haar misbruikbewering. “Ze heeft natuurlijk zelf een boek uitgebracht.”

Bridget Maasland en Maxime Meiland © RTL

Maxime Meiland beweert dat ze op 15-jarige leeftijd is misbruikt door een leeftijdsgenootje en roept dat nu al jarenlang tegen iedereen die het horen wil. Sterker nog: ze heeft er dit jaar een heel boek over uitgebracht. Maar aangifte? Dat heeft ze nooit gedaan, dus zelfs niet rondom de publicatie van haar boek hierover. De beschuldigde is het nu zat…

Valselijk beschuldigd?

Valselijk beschuldigd worden van misbruik is heftig en Maxime’s leeftijdsgenoot zegt dat daar sprake van is. Hij wil zich ertegen verweren, aangezien haar verdachtmakingen niet stoppen. Nu hij een interview heeft gegeven en er ook veel begrip is voor zijn kant van het verhaal, begint Maxime in haar Instagram-stories te klagen over secundaire victimisatie.

Peter Schouten, de advocaat van Maxime’s vermeende slachtoffer, zegt in RTL Boulevard: “Hij vindt dat een man die vals wordt beschuldigd van een verkrachting de kans moet krijgen zich daar tegen te verweren. Dat zij dertien jaar later dit in haar boek publiceert en mijn cliënt voor de leeuwen gooit, in de media, ja, dat is natuurlijk gewoon helemaal fout.”

Signaal afgeven

Wat vindt misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp ervan dat Maxime in haar Insta-stories klaagt over de media-aandacht voor de man die ze beschuldigt? “Je ziet vooral dat Maxime eigenlijk een signaal wil afgeven van: hé, ik ben toen al helemaal down the drain gegaan en nu opnieuw door die publicaties van hem in de media.”

Hij vervolgt: “Maar goed, ze heeft er natuurlijk wel zelf voor gekozen om dat boek uit te brengen. Maar ja, het lijkt er toch wel op dat ze hier nu last van heeft, emotioneel gezien, en ik denk dat ze dat hiermee wil zeggen vooral.”

Bridget kritisch

Bridget Maasland vindt het eveneens belangrijk om die kanttekening te plaatsen. “Ze noemen dat dan secundaire victimisatie, dat je later nog een keer door de hel heen moet, maar ja, zoals jij ook omschrijft: er is natuurlijk wel een boek gekomen, waarin zij zelf ook dit hele gruwelverhaal opschrijft.”

“Dat is wel het lastige hier inderdaad. Zij is hiermee naar buiten gekomen”, reageert Rob Goossens, die zich afvraagt of Maxime effect sorteert met haar beklag over secundaire victimisatie. “Ik weet niet of het heel veel gaat doen, omdat je merkt dat mensen ook de vermeende dader z’n verhaal serieus willen nemen.”

Kort geding

Het kort geding tegen Maxime dient op 19 januari. Zal ze vanaf dan moeten stoppen met haar beweringen? “Er is uiteindelijk maar één plek waar we tot de waarheid zouden kunnen komen en dat is de rechtszaal”, besluit Rob.

Mediacourant wenst u een spetterend 2024! 🎇

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland brengt een boek uit over haar misbruik, maar baalt nu van de aandacht daarvoor. Raar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen