Glennis Grace geruisloos gestart bij dinnershow: ‘Hard uitgejoeld?’

Als je 45 jaar bent, nog steeds alleen maar covers zingt en je avonden slijt tussen dinerende mensen, dan weet je het als artiest zeker: de top ga je nooit meer bereiken. Arme Glennis Grace…

Glennis Grace © NPO

Glennis Grace zal waarschijnlijk nooit meer volledig herstellen van haar wangedrag in de Jumbo. Zo’n misstap kun je je helemaal niet veroorloven als BN’er en dan moet je wel van héél goede huize komen om dat nog recht te breien. Helaas voor Glennis lukt dat haar niet echt; ze slijt haar avonden nu in zo’n dinnershow, vol met etende mensen om haar heen.

Geruisloze Glennis

Er zitten al een aantal van die dinnershows op en hoe wordt Glennis ontvangen? Wordt die vrouw uitgejoeld? “Ze doet dat een beetje in de luwte, geloof ik, hè?”, merkt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden op in de podcast Strikt Privé.

Zijn collega Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, daarop: “Ja, heel merkwaardig. Zij is teruggekeerd op het podium bij de dinnershows van Frank Wentink en er zonder enige ruchtbaarheid aan te geven. Ze heeft er al een paar achter de rug en er is bewust voor gekozen om in elk geval de eerste niet met een grote party gepaard te laten gaan.”

Geen boegeroep

Het is goed verlopen, weet Evert. “Er wordt geen boe geroepen, er zijn geen incidenten, er is eigenlijk niks te merken en ze zingt de sterren van de hemel, dus daar ligt het ook niet aan. Dat ze er gespannen over was, blijkt wel uit dat het verder helemaal niet in gezelschap van pers enzo ging.”

Niet iedereen bij die dinnershow is overigens even blij met Glennis, weet hij. “Achter de schermen is ook nog wel wat voorgevallen, want Marc Forno, de stylist van de hele show, had allemaal glitterjurken voor haar bedacht, maar dat wilde ze niet.”

Bescheiden

Glennis vreesde kritiek als ze zo uitgedost op het podium zou gaan staan, aldus Evert. “Ze wilde heel bescheiden, klein beginnen en uiteindelijk het zo opbouwen dat die glitterjurken heus wel een keer uit de kast gaan komen, maar in dit stadium van haar optredens nog niet.”

Hij besluit: “Maar ze is weer aan het werk, de kop is eraf, het publiek is erg enthousiast en zij levert waar voor je geld, want ze zingt als een nachtegaal, zegt iedereen die erbij was.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Glennis Grace als buurvrouw te hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen