Angela de Jong onthult na zes jaar: ‘Zoveel geld bood John de Mol’

Angela de Jong onthult na bijna zes jaar hoeveel geld John de Mol haar bood om de overstap te maken naar Talpa. “Er stond héél veel geld tegenover, veel meer dan ik nu verdien.”

John de Mol en Angela de Jong © NPO

John de Mol heeft een slimme tactiek als het gaat om het de mond snoeren van critici: hij biedt ze gewoon een contract aan. De bazen van de drie grootste roddelbladen – Privé, Story en Weekend – gingen overstag; die kozen voor een lucratief baantje bij Shownieuws. Maar AD-opinieduivel Angela de Jong? Die heeft geweigerd.

Praten met John

Het is alweer bijna zes jaar geleden dat John zijn poging zag stranden. Angela nu: “John de Mol heeft zeker gebeld, ja. Hij heeft me inderdaad ooit benaderd, een paar jaar geleden, om eens te komen kennismaken op zijn kantoor. Dat was net in de tijd van de zes ton en een Tesla van Mattie en Wietze.”

Ze vervolgt in de podcast Lightless Lounge: “Dus ik zat op dat kantoor en ik dacht: wanneer komt nou die zes ton en een Tesla, jongens, kom op! Dat bleek wel een soort opmaat te zijn, want daarna werd ik inderdaad gebeld of ik wilde komen en ze hadden allerlei plannen voor programma’s en ik mocht mijn eigen redactie samenstellen.”

Acht ton

Er was van álles mogelijk, aldus Angela. “Een latenightprogramma, presenteren, noem maar op. Er stond héél veel geld tegenover, veel meer dan dat ik ooit bij het AD zal verdienen. Het ging bij elkaar om een contract van drie jaar en dat was iets meer dan acht ton. 2,5, 2,75, 3 nog wat.”

Angela zei nee. “Het is niet mijn droom om bij televisie te werken, maar bij het AD. Ik vond het ook niet te combineren met mijn leven thuis. Ik dacht: hoe moeten we dit in godsnaam allemaal doen? Ik heb ook heel veel moeite om mijn ziel over te leveren aan iemand als John de Mol. Ik hecht heel erg aan mijn zelfstandigheid.”

Heel veel geld

Aan de andere kant: acht ton is geen kattenpis. “Ik dacht wel: oké, ik kan nu op de korte termijn een heleboel geld gaan verdienen met iets dat ik eigenlijk helemaal niet wil en waarvan ik zelf vind dat ik er helemaal niet zo goed in ben. En daarna? Ben ik al mijn geloofwaardigheid kwijt. En wat moet ik daarna dan gaan doen? Dan ben ik m’n column kwijt.”

Ze besluit: “En wat ik nu doe en de plek die ik nu heb… Ik ben heel blij met wat ik doe en wat ik heb bereikt en dat ik kan bijdragen aan de krant die van jongs af aan heel belangrijk voor me is geweest.”

‘Het was klaar’

Heeft John na die poging ooit nog eens aan de bel getrokken? Of is het daarbij gebleven? “Daarna was het in één klaar.”

Angela is al jaren een van de grootste criticasters van John. Ze vindt het momenteel vooral een gotspe dat de mediamiljardair Peter Gillis op zender houdt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou Angela de Jong zich met een overstap naar John de Mol hebben gediskwalificeerd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen