Loopt Gerard Joling straks rond met ‘engnek’ in gouden pailletten?

Gerard Joling lijkt geen halszaak te willen maken van de Even Tot Hier-uitzending, waarin is geprobeerd om hem te beschadigen. “Ik zou gewoon een shirt afdrukken met daarop ‘engnek’!”

Gerard Joling en Even Tot Hier © RTL

Het is de twee presentatoren van Even Tot Hier op flinke kritiek komen te staan: de poging om Gerard Joling ernstige schade toe te brengen door wat foute filmpjes uit zijn verleden te serveren aan hun ruim 2 miljoen kijkers. De reden? Gerard heeft zich kritisch uitgelaten over de plannen van GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans.

‘Niet zo chic’

Gerard heeft tot nu toe alleen een reactie gegeven aan De Telegraaf. “Niet zo chic, die zoenfilmpjes, maar ik moest er wel om lachen. Maar om mij nou gelijk viezerik te noemen, dat is een beetje jammer”, zegt hij.

De muzikale miljonair kiest er niet voor om in de aanval te gaan en bijvoorbeeld schande te spreken van de mannen van Even Tot Hier. Hij kiest, en dat is mediatechnisch handig, voor een relativerende kijk op deze kwestie. “Er zijn ergere dingen in de wereld aan de hand.”

Imagoschade?

Imagodeskundige Zabeth van Veen denkt niet dat Gerard hier schade aan ondervindt, zegt ze in Shownieuws. “Ik vond het wel grappig en wel bij Gerard Joling passen, moet ik zeggen hoor. Als je natuurlijk al die fragmentjes achter elkaar ziet is het natuurlijk niet chic, maar Gerard Joling heeft ook geen chic imago ofzo.”

Ze denkt dat het Even Tot Hier niet gelukt is om Gerard te beschadigen. “Het liedje dat ervan gemaakt is was heel grappig. Ik denk zeker dat Gerard daar om kan lachen. Voordat Gerard echt een heel erge deuk krijgt in zijn imago, moet er wel meer aan de hand zijn dan dit.”

‘Hij lacht het weg’

Gerard reageert hier vaak heel handig op, aldus Zabeth. “Hij positioneert zich ook niet als een heel serieus iemand die dan gekwetst raakt. Hij is zó vaak op tv met allerlei rariteiten dat dit er ook nog wel bij kan. Gordon zou heel erg serieus kunnen terugkomen van dat hij het niet eerlijk vindt en boos is op die en die, maar Gerard Joling niet. Die lacht het weg.”

Sandra Schuurhof vindt het slim dat Gerard zo is. “Dit is toch ook wel de enige juiste manier om erop te reageren? Dan weet je: oké, morgen hebben ze het alweer over iemand anders of iets anders. En als je er heel serieus op in gaat, dan ben je echt de sjaak.”

Engnek

BN’er-fotograaf William Rutten adviseert Gerard om een shirt uit te brengen, bijvoorbeeld met ‘engnek’ in gouden pailletten. “Als ik Gerard was zou ik morgen nog met een shirt komen met ‘engnek’ erop en dan verkoopt hij er 100 duizend in een week.”

Sandra: “Ja, of ‘Geer, emigreer’. Dat zag ik ook voorbijkomen, haha.”

William: “Dat is vaak de beste manier om terug te komen, denk ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon gelijk een rechtszaak zou zijn gestart tegen Even Tot Hier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen