Eva Jinek met slinks salarisplan? ‘Er ligt een geheime deal met NPO’

Eva Jinek heeft vriend en vijand verbaasd met haar terugkeer van RTL naar de NPO. Van 1,2 miljoen euro per jaar naar een ‘schamele’ twee ton? “Nee, er is zéker weten een geheime deal.”

Eva Jinek © RTL

Er zijn weinig mensen die denken dat Eva Jinek genoegen neemt met een salarisval van zo’n één miljoen euro, maar het is nu eenmaal een feit dat de NPO een vrij hard salarisplafond kent. Het is echter ook geen geheim dat presentatoren op de achtergrond altijd wel wat kunnen regelen om hun ‘magere’ beloning op te vijzelen.

Geheime salarisdeal

Al sinds ze haar terugkeer naar de publieke omroep bekendmaakte, hangt er een zweem van verdachtmakingen om Eva heen. Hoe zorgt ze ervoor dat haar salaris op peil blijft? Dat ze genoegen neemt met twee ton is volgens critici uitgesloten. En ook Privé-baas Evert Santegoeds is er vrij zeker van dat ze wat heeft geregeld.

Evert zegt in de podcast Strikt Privé ‘zeker’ te weten dat Eva een slinks salarisplan heeft uitgedacht. “Welke deals erachter zitten met de producent, dat weet je nooit.”

Goede beloning

Je kunt van alles optuigen om Eva tevreden te stellen, weet Evert. “Als zij een fee krijgt voor het gebruik van d’r naam in de programmatitel of de redactionele input die zij levert, dan is de Balkenende-norm eenvoudig te omzeilen en dat zal zeker gebeuren.”

En terecht, zegt Evert erbij. “Want grote talenten – en dat is zij, als je twee keer een Sonja Barend Award wint – moeten goed worden beloond. Want ja, het is eindig, hè? Dat zag je ook aan Matthijs.”

Prachtige vooravond

Eva gaat volgens het AD dé talkshow om zeven uur ’s avonds maken op NPO 1 en dat het hele jaar door, dus in plaats van Khalid & Sophie. Evert denkt echter dat die twee programma’s elkaar gaan afwisselen. “Eva komt waarschijnlijk wel op hun plekje, maar daar is niet alles mee gezegd, want die gaat het ook niet een heel jaar door.”

Hij vervolgt: “Als je Eva afwisselt met Khalid & Sophie, dan heb je volgens mij een prachtige vooravond en dan valt uiteindelijk het uur dat Matthijs van Nieuwkerk naliet helemaal mooi gevuld op zijn plek.”

Om en om

Op dit moment wil Eva nog niet zeggen wat ze voor AvroTros gaat maken, omdat ze officieel nog in dienst is bij RTL. “Die weten toch al dat ze weg is en ze is op zwangerschapsverlof, dus dat zou ze anders kunnen doen”, vindt Evert.

Hij besluit: “Zij weet natuurlijk allang wat ze gaat doen, want dat is afgesproken voordat ze ernaartoe ging. Ik denk dat het zo gaat eindigen: drie of vier maanden Eva en dan om en om.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De NPO kent een salarisplafond van 223.000 euro. Denkt u dat Eva Jinek daar overheen gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen