Sophie Hilbrand zorgt voor walging bij Privé-baas: ‘Verbeten bek!’

Wow: Sophie Hilbrand wordt wel héél hard aangevallen door Evert Santegoeds. De hoofdredacteur van Privé gaat he-le-maal los op de presentatrice van Khalid & Sophie. “Met d’r verbeten bek!”

Evert Santegoeds en Sophie Hilbrand © NPO

Het is ongekend hoeveel emoties Khalid & Sophie losmaakt nu de talkshow zich heel erg positioneert als links-progressief. Veel rechts-conservatieve kijkers spreken hun walging uit over dé vooravondtalkshow van NPO 1. Vooral de beslissing om te zwijgen over de tweede aanval op de omstreden Thierry Baudet schiet in het verkeerde keelgat.

Tomaat naar Frans

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, heeft het helemaal gehad met het programma. “Ik vind het ónbegrijpelijk die Khalid & Sophie. Die zitten bovenop het nieuws en totaal geen woord! Nou, één tomaat naar Frans Timmermans en het was de opening geweest van dat programma, denk ik.”

Hij vervolgt in de podcast Strikt Privé: “Maar het is Baudet ‘en nou, dat moeten we maar niet groter maken dan het is, want dat komt hem wel weer uit in de peilingen’, en dan zwijgen ze het helemaal dood.”

Verbeten bek

Het is nare televisie, vindt Evert. “Ja, dat programma is echt in een paar weken tijd zó door de mand gevallen, vind ik. Zij met die verbeten bek ernaast ook. Die Sophie. Die trok ik altijd heel goed, maar die wordt ook zó fanatiek. Geert Wilders hoeft maar een zetel te stijgen en íedereen op die Geert Wilders. En van die Omtzigt deugt niks meer.”

Hij vervolgt: “Oh, het wordt tijd dat we gewoon naar die stembus gaan en zien hoe het land ervoor staat, want het clubhuis van de VARA zit zó hun bestaansrecht te verdedigen met Eva Jinek in aantocht. Het is niet meer om aan te zien.”

Wouke opgegraven

Het is volgens Evert merkwaardig dat Jeroen Pauw als tafelgast van Khalid & Sophie ook niets heeft gezegd over de aanval op Baudet. “Dat vind ik ook heel opvallend.”

Hij besluit: “En die Wouke van Scherrenburg is weer eens opgegraven… Het is tijd dat we gaan stemmen, geloof ik.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Evert Santegoeds te ver gaat met zijn kritiek op Sophie Hilbrand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen