Vivian Reijs promoot koffie met boter in BLVD, collega doodziek

Vivian Reijs heeft in RTL Boulevard het drinken van koffie met daarin een flinke klont roomboter gepromoot. Eén van de medewerkers van de showrubriek is daardoor doodziek geworden.

Vivian Reijs © RTL

Boontje komt om zijn loontje: al tijden geeft RTL Boulevard ruimte aan allerlei nono’s om de meest bizarre voedingsclaims te doen en daardoor is een van de eigen medewerkers nu doodziek geworden, namelijk Rob Goossens. “Hele avond en nacht buikkramp gehad van dat spul. Één reet 🍑 en dan ben ik nog mild”, zegt hij op X.

Boterkoffie

Waar het over gaat? Rob moest, net als zijn collega’s, in de studio koffie met daarin een enorme klont roomboter proeven. Dat is goed voor je, zei oud-Goudkust-actrice Vivian Reijs vlak daarvoor in een item. Zij noemt zichzelf tegenwoordig ‘hormoonexpert’ en dan krijg je van RTL Boulevard dus uitgebreid de ruimte om van alles te roepen.

Vivian: “Een klontje boter kan eigenlijk juist heel veel gezondheidsvoordelen hebben. Cafeïne geeft natuurlijk al energie, maar als je er boter en wat vetten aan toevoegt, dan geeft het meer verzadiging, je wordt er heel scherp van in je hoofd en mensen kunnen er ook van afvallen. (…) Het is eigenlijk zo goed voor ons lichaam.”

Koekoek

Iedereen weet dat die meid helemaal koekoek is, maar RTL Boulevard omarmt haar verhaal volledig. Onhandig, vindt wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack het. “RTL Boulevard deelt ‘nieuwe’ trend (uit 2014): bulletproof coffee. Ofwel, koffie met een klomp roomboter”, schrijft hij op X. “De expert: Orthomoleculair Hormooncoach Vivian Reijs.”

En die kraamt flink wat onzin uit, vervolgt hij. “Ze claimt dat je er scherp van wordt en van af kunt vallen. Is uiteraard geen enkel bewijs voor. Experts raden dit dan ook af want er zitten, verrassing, nauwelijks voedingsstoffen in, maar verzadigde vetten des te meer. Dat klinkt hartstikke logisch, maar blijkbaar niet voor een redacteur van RTL Boulevard.”

Rob ziek

Rob heeft het live in de uitzending geproefd en is er dus doodziek van geworden. Op de vraag of zijn hormonen er op zijn minst dan wel wat mee zijn opgeschoten, antwoordt hij: “Zit thuis met een hoofd vol snot. Weet niet of dat een symptoom is van hormonale disbalans maar het voelt als hormonale disbalans.”

Hoe wetenschapsjournalist Adriaan de hele kwestie samenvat? “Doodvermoeiend.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet RTL Boulevard stoppen met Vivian Reijs-achtige nono's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen