Raoul Heertje helemaal klaar met Pieter Omtzigt: ‘Ik ben kwaad’

Raoul Heertje had eigenlijk het idee om op Pieter Omtzigt te gaan stemmen, maar hij is er naar eigen zeggen nu pas achtergekomen dat hij rechts-conservatief is. “Ik ben gewoon kwaad.”

Raoul Heertje en Pieter Omtzigt © NPO

Hij heeft een zeer prominente rol in de huidige serie verkiezingsuitzendingen van Khalid & Sophie: niemand minder dan cabaretier Raoul Heertje. Elke dag mag hij aan de talkshowtafel zijn mening spuien over de politiek en aan het eind moet hij dan zeggen op wie hij gaat stemmen. Maar vooralsnog is de komediant daar niet over uit.

Raoul is kwaad

Pieter Omtzigt gaat het in elk geval níet worden, zegt Raoul in de Khalid & Sophie van gisterenavond. “Ik kwam er eigenlijk vandaag achter: ik ben enigszins kwaad… Nou ja, niet kwaad, ik ben gewoon lui geweest. Ik had eigenlijk in mijn hoofd, merkte ik, dat Omtzigt het goede plan B was.”

Hij vervolgt: “Ik had in m’n hoofd: als ik het echt niet meer weet, dan zeg ik op een gegeven moment gewoon: ‘Ik ga naar plan B, want Omtzigt is sowieso goed, die is betrouwbaar.’ En toen hoorde ik met wie hij allemaal in zee wil en gaat en toen dacht ik: ja, ik weet eigenlijk helemaal niks van deze meneer.”

Overvaller

Raoul is teleurgesteld. “Ik weet alleen dat hij een held is, want hij heeft zich verzet tegen allemaal mensen en die toeslagenaffaire geregeld, maar verder weet ik eigenlijk niks. De luiheid is dat ik dat heldenverhaal genoeg vond, maar ja, het kan ook zijn dat iemand een oud vrouwtje helpt oversteken en daarna doorloopt naar de juwelier en hem overvalt.”

Hij vervolgt: “Dit is niet een uitspraak over Omtzigt, maar ik bedoel dat mijn luiheid is dat ik niet zie dat die twee dingen ook bij elkaar kunnen. Toen ben ik vandaag eens gaan checken wat deze partij allemaal doet en wil en daar ben ik niet echt ontzettend enthousiast van geworden.”

VVD en Wilders

De plannen van Omtzigt zijn volgens Raoul onrealistisch. “Ik stuit op twee dingen: dat hij heel erg bezig is met regels. Het maken van regels en nieuwe instituten kost heel veel tijd en de problemen gaan door.”

Bovendien is hij te rechts, besluit de komediant. “Wat hij wil met het klimaat, vrouwen en abortus… Het zit ongeveer tussen VVD en Wilders in, dus ik begrijp dat hij het heel graag met die partijen wil doen, maar ik ben er meteen weer klaar mee. Ik ben weer bij nul.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Raoul Heertje het leuk doet als sidekick in Khalid & Sophie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen