‘John de Mol steekt zijn middelvinger op naar de samenleving’

John de Mol steekt zijn middelvinger op naar de samenleving met het op de buis houden van Peter Gillis, vindt de beruchte AD-tijgerhaai Angela de Jong. “Ik was echt helemaal in shock.”

Angela de Jong, Peter Gillis en John de Mol © NPO, SBS

Het Peter Gillis-beleid van Talpa is opeens weer veranderd. Waar het mediabedrijf eerder deze zomer beloofde om zijn soap Massa is Kassa pas weer te gaan uitzenden als de rechter uitspraak heeft gedaan in de zaak over de mishandeling van zijn ex-vriendin Nicol Kremers, zeggen John de Mol en zijn team nu dat ze pas stoppen bij een veroordeling.

Dikke middelvinger

Angela de Jong vindt deze ommezwaai weer zó Talpa, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Ja, dat is echt onvoorstelbaar. Ik was ook helemaal in shock.”

Haar rechterhand Marcus den Blanken: “Bij Talpa hebben ze geen moreel kompas, maar een immoreel kompas.”

Angela: “Nou ja, dat heb ik al honderd keer geroepen en ik vind het werkelijk, werkelijk onbestaanbaar dat ze die man een podium blijven geven. Echt. Dat is een dikke middelvinger naar de hele samenleving op dit moment.”

Enorm luchtje

Talpa levert volgens Angela een negatieve bijdrage aan onze samenleving. “Vanaf het allereerste begin wisten ze dat er een enorm luchtje aan die man zat. Dat wordt de laatste jaren alleen maar meer. Zo ongeveer iedere maand komt er een nieuwe verdenking bij.”

Ze vervolgt: “Je kan heel netjes zeggen: iemand is pas veroordeeld op het moment dat de rechter zich daarover uitgesproken heeft. Maar je kan je ook afvragen of je dan zo iemand die zo onder vuur ligt, of je daar een soort volksheld van wil maken en de mensen een soort sprookje met hem in de hoofdrol wil voorschotelen, want dat is wat er gebeurt.”

Verheerlijking

John doet uiteindelijk gewoon aan Peter Gillis-verheerlijking, vindt Angela. “We zien hem over zijn park paraderen, we zien hem even met een klant op de foto gaan. En wat er werkelijk speelt in zijn leven zie je niet eens. Het is gewoon een soort raar verknipt sprookje waar je naar zit te kijken.”

Marcus vindt het dom. “Het berokkent toch ook gewoon SBS wel schade toe? Jij zit toch ook niet lekker te presenteren als die net voor je heeft gezeten?”, zegt hij tegen podcastcollega Manuel Venderbos, die ook Shownieuws aan elkaar praat. “Gelukkig heb je dat Vandaag Inside er nog even tussen zit. Maar ja, het is raar.”

Schaamteloos

Het blijft raadselachtig, aldus Angela. “Het is gewoon echt schaamteloos. Maar goed, ze doen het zelf en dat ze hun eigen imago te grabbel willen gooien, so be it.”

Het is opvallend dat Manuel zich als SBS-gezicht niet aan deze kwestie durft te branden. Volgens Angela praat hij alleen maar positief over Talpa. “Dat word je ook geacht te doen voor je salaris.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat John de Mol zijn hand overspeelt met het beschermen van Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen