Wéér woede om ultrakort juryberaad Holland’s Got Talent: ‘FAKE!’

Tina Nijkamp, die jaren geleden als SBS 6-bazin aan de wieg stond van Holland’s Got Talent, is net als vorig jaar woest om het ultrasnelle juryberaad na de auditierondes. “Fake!”

Holland's Got Talent © RTL

De juryleden van Holland’s Got Talent besloten gisterenavond in no time welke kandidaten door mogen naar de halve finale. De manier waarop dat gaat is volgens kijkcijferprofessor Tina Nijkamp een regelrechte schande. Ze spreekt jurylid Chantal Janzen er direct op aan, omdat zij volgens haar genoeg status heeft om hier een stokje voor te steken.

‘Dit is FAKE!’

Wat is er precies aan de hand? Tina legt het uit op haar analysekanaal: “Dus vanaf 1 september zit je als kijker zeven weken naar audities te kijken van Holland’s Got Talent, blij te zijn als kijker voor de kandidaten als ze door zijn en vervolgens wordt er in 8 (!) minuten zogenaamd beslist wie er door mag naar HALVE FINALES door jury.”

Krankzinnig, vindt Tina. “Dat juryoverleg slaat helemaal nergens op. Ze baseren hun keuze op GEEN enkel NIEUW argument. Komt echt zo fake over. Vorig jaar was dit ook al zo. Klopt gewoon niet. Ook formattechnisch niet.”

‘Hoezo Chantal?’

Chantal moet volgens Tina echt gaan ingrijpen. “Hoezo gaan de juryleden en vooral Chantal Janzen hiermee akkoord? Moet toch gewoon een tussenronde komen? Nu is het gewoon ‘zogenaamd’ opnieuw stemmen. Te nep voor 2023.”

Vorig jaar was Tina hier ook al zo boos over. Toen schreef ze: “Heb ik zes afleveringen audities gekeken, hoor ik opeens de jury letterlijk maar één zin ‘overleggen’ over welke twintig doorgaan naar de halve finales. Ik snap hoe tv werkt, maar dit kwam wel heel nep en raar over.”

Boven de miljoen

Hoeveel mensen keken er gisterenavond naar Got Talent? “Holland’s Got Talent scoort gewoon nog boven de miljoen met de laatste auditieronde en slechts 8 minuten durende en zeer abrupte overgang naar de halve finales: 1.096.000 kijkers.”

De winnaar op prime time? “Het Nederlands elftal verloor van Frankrijk maar was de nummer een van de avond: 2.079.000 kijkers. Opmerkelijk genoeg is dat niet zo veel voor een Nederlands elftal-wedstrijd tegen het grote voetballand Frankrijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Holland's Got Talent-jury doet handjeklap over wie er door mag naar de halve finale. Schande?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen