Tv-carrière Gordon staat compleet stil: heeft hij Gerard al gebeld?

De tv-carrière van Gordon staat stil nu hij met heibel vertrekt bij Talpa. Zijn enige kans op een succesvolle herstart lijkt een nieuw seizoen van Over De Vloer. Heeft hij Gerard Joling gebeld?

Gordon en Gerard Joling © RTL, SBS

Het lijkt erop dat het wel een beetje voorbij is met de tv-carrière van Gordon. Niet alleen boekt de entertainer al jaren weinig succes op televisie, maar ook vertrekt hij met heibel bij Talpa. Hij is naar eigen zeggen zó blij dat hij bijna weg mag bij het mediabedrijf van John de Mol, dat hij op de verloopdatum de vlag gaat uithangen.

Geer en Goor

Als Gordon verder wil bij de televisie, dan zijn er nog maar twee opties: de NPO of RTL. De publieke omroep is vanwege het relatief lage salarisplafond geen optie en RTL-baas Peter van der Vorst zal ook niet om hem staan te springen. Maar misschien wél als Gerard Joling en hij het legendarische Joling & Gordon over de Vloer nieuw leven inblazen.

Veel kijkers vragen al jaren om een vervolg, al is de roep wel wat kleiner geworden nu de populariteit van Gordon onder druk staat omdat hij altijd zoveel negativiteit uitstraalt.

Geen belletje

Heeft Gordon er al een belletje aan gewaagd? Nee, zegt Gerard tegen RTL Boulevard. “Nee hoor, ik heb met Gordon al drie jaar niet meer gesproken, dus ik heb geen idee hoe het met de man gaat, maar ik hoop dat het goed met hem gaat.”

Zou Gerard openstaan voor een hernieuwde samenwerking? “Nou ja, open is een groot woord. Het heeft te maken ook met RTL. Ik bepaal dat niet. Ik heb net voor een paar jaar weer bijgetekend. Ik heb geen idee wat RTL nog meer wil doen. Er komt wel wat aan, dat weet ik wel, maar ik kan niet alles zeggen.”

Nooit ‘nooit’

Gerard lijkt in elk geval niet heel erg enthousiast. “Nou ja, je weet nooit wat er gebeurt. Ik heb altijd heel vaak gezegd: zeg nooit geen nee. Maar ja, op een gegeven moment zijn er ook wel heel veel dingen dat je denkt: werkt dat nog wel in deze tijd? Kun je die dingen die je altijd geroepen hebt in die programma’s in deze tijd nog roepen?”

Misschien mag die humor wel niet meer, zegt hij. “Want er is dus heel veel aan de hand. Als je tegenwoordig ‘hé hallo’ doet, dan krijg je bijna al een politie aan je broek. Dus je moet erg voorzichtig zijn.”

‘Blijven kijken!’

De fragmenten van Geer en Goor zijn op internet nog steeds een hit. Er lijkt dus vraag naar. “Ik zeg nooit geen ‘nooit’, we gaan het zien, we wachten het af. Mensen hebben er heel erg van genoten en nog steeds. Dus ook als ik jonge mensen weer spreek of mensen die depressief zijn, die zetten nog steeds Geer en Goor op.”

Hij besluit: “Als het een helende werking hebt, in dat geval, dan moeten ze daar vooral naar blijven kijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Gerard Joling adviseren om weer een show te maken met Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen