Teloorgang Paul de Leeuw is opening BLVD, tv-ster weigert reactie

Paul de Leeuw ligt onder een vergrootglas: zijn comebackshow Hotel Hollandia is een kijkcijferdrama en de scores worden nauwlettend in de gaten gehouden. RTL Boulevard opende er gisteren mee.

RTL Boulevard en Paul de Leeuw © RTL, Annemieke van der Togt

Wat een ellende voor Paul de Leeuw: na jaren is hij weer terug op het hoofdpodium van het tv-entertainment, de zaterdagavond, maar het daverend applaus blijft uit. Hotel Hollandia begon met 1,1 miljoen kijkers, maar veel mensen vonden het zó slecht dat er dit weekend nog maar 597 duizend mensen keken. Oei, oei, oei. Echt heel erg slecht.

‘Vrees het ergste’

Deze extreme kijkcijferval van Paul was gisterenavond het openingsnieuws van RTL Boulevard, de meest bekeken showrubriek van Nederland. En daar zijn ze niet mild. “Ik vrees het ergste voor dit programma, want ik zie ze het niet meer rechttrekken de komende weken”, aldus tv-recensent Alex Mazereeuw van de Volkskrant in een item.

Rob Goossens vertelt aan de desk dat hij vooral het cabaret in Hotel Hollandia slecht vindt. “Die satire en dat toneel is eigenlijk een hinderlijke onderbreking van de show, terwijl dat natuurlijk was waar de NPO zo groot mee heeft ingezet, want het moet toch een beetje de nieuwe Kopspijkers worden.”

Mond houden

De nieuwe Kopspijkers? Dat gaat het in elk geval niet worden, aldus Rob. “Misschien moeten we gewoon concluderen dat het heel ingewikkeld is om de nieuwe Kopspijkers te maken en de twee programma’s die het wél hebben laten zien op satirisch gebied zijn Even Tot Hier en Zondag met Lubach en nu De Avondshow.”

Wat nu? “Ik zou in elk geval het hotelpersoneel even vriendelijk vragen om hun mond te houden totdat ze eindelijk een tekstschrijver hebben gevonden die wat leuke dialogen kan schrijven. Ik zou tegen Paul zeggen: ga door met waar jij goed in bent en laat je niet door dat vreselijke cabaret afleiden.”

Liveprogramma

Presentator Frank Dane denkt dat Paul het roer om moet gooien. “Moet hij geen live televisie maken? Moet het niet op stelten staan en moet hij geen haast hebben?”

Rob: “Ja, als je ziet hoe goed hij doet wat hij altijd heeft gedaan, dan zou ik zeggen: flikker dit hele programma weg en ga gewoon weer Mooi Weer De Leeuw met Paul de Leeuw maken.”

Paul zwijgt

Zelf wilde Paul niet meewerken aan het item. “Het management bedankt ons voor de mail en de vraag. Dat is heel attent, maar Paul de Leeuw gaat helaas niet meewerken aan ons item.”

En wat zegt BNNVARA? “Met Hotel Hollandia hebben we een sprong in het diepe gemaakt. Een nieuw genre, waarbij we satire, sitcom en een talkshow combineren. Dat is nog niet eerder gedaan en er is daarom ook geen pasklare formule voor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe ziet de Paul de Leeuw-reddingsoperatie eruit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen