Marian Mudder onthult: ‘Opa Thijs Römer was heel intimiderend’

Marian Mudder stelt dat Piet Römer, de opa van Thijs Römer, ook niet van onbesproken gedrag was. Ze had in 1995 last van hem op de set van Baantjer. “Ik moest echt huilen.”

Marian Mudder en Piet Römer © NPO, RTL

Zijn kleinzoon Thijs Römer is inmiddels zo goed als afgeschreven vanwege zedenfeiten bij minderjarige meisjes, maar zijn elfenhalf jaar geleden overleden opa Piet Römer was volgens actrice Marian Mudder ook geen lieverdje. Ze werkte jarenlang met hem samen in de populaire RTL 4-serie Baantjer. En dat was geen pretje.

Intimiderende Piet

Piet was ‘ingewikkeld, dwingend en intimiderend’, beaamt Marian in een interview met NPO Radio 1. Na het eerste seizoen in 1995 zat ze huilend op de fiets naar huis. “Dat was na de laatste aflevering van het eerste seizoen. Toen kreeg ik een bos bloemen. En toen zat ik op de fiets naar huis te huilen omdat ik het afschúwelijk had gevonden.”

Het was afschúwelijk om met Piet te werken, aldus Marian. “Piet was heel licht ontvlambaar en ik denk dat hij in het eerste seizoen gewoon een hekel aan me had. Dat hij me niet moest. Waarom? Geen idee.”

Testosteron

Waarom stopte Marian niet gewoon met Baantjer? “Daar had ik goed over nagedacht, omdat ik dacht: ik ben ook al uit Medisch Centrum gestapt. Ik weet ook wel dat me dat niet in dank is afgenomen destijds. Ik dacht: als ik dat nu weer doe, dan kan ik het verder wel schudden. Er moet brood op de plank.”

Marian probeerde zich aan te passen aan het gedrag van Piet. “Ik dacht: ik moet leren om met deze moeilijke mensen om te gaan. Ik was natuurlijk ongelooflijk geïntimideerd door al dat testosteron op de set. (…) Hij kon in het eerste seizoen heel erg mopperen als ik me versprak.”

Geen leuke sfeer

Overigens had Marian maar één seizoen last van Piet. “Het tweede seizoen, toen ik me had voorbereid van: ik ga hier gewoon mee om, ik moet dit leren, toen de eerste draaidag… Waarschijnlijk had hij de afleveringen gezien en dacht hij: o, dat doet ze toch wel aardig. Toen stond hij met z’n armen wijd: ‘Hé, rooie.’”

En toen? “Hij heeft me in m’n armen gesloten en sindsdien was het oké tussen ons. Daarna was hij voor mij eigenlijk best lief. Ik kon daarna heel goed met hem. Ik heb dus persoonlijk nooit meer last van hem gehad. Dat neemt niet weg dat het een heftig iemand op de set was, waardoor vaak wel de sfeer niet zo leuk was.”

Fragment

Marian over Piet:

Vanwege een technisch probleem zijn de polls van vandaag, net als uw stem, helaas verloren gegaan. De polls zijn inmiddels herplaatst.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marian Mudder beschuldigt de overleden Piet Römer van misdragingen. Beetje fout?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen