Lauren Verster nog nooit zó hard gebasht: ‘Mislukt randfiguur’

Lauren Verster is nog nooit op zó’n keiharde wijze aangepakt: ze is uitgeroepen tot slechtste tv-presentator en een vakjury noemt haar een mislukt randfiguur. “Ze stelt helemaal niets voor!”

Lauren Verster © Ruud Baan

Ze bestaan nu al een paar jaar: De TV Knollen, een ludieke prijs van vaksite Spreekbuis die elk jaar een dag voor het Televizier-gala wordt uitgereikt aan het slechtste programma en de slechtste presentator van het jaar. De winnaars dit jaar? Familie Gillis: Massa is Kassa en de 43-jarige presentatrice Lauren Verster.

Mislukt randfiguur

Wat zeggen juryleden Rob Goossens, Richard Otto en Rens Muller over haar? “Alweer 15 jaar weet Lauren het op televisie uit te houden, maar hoe lang houdt de kijker het nog met haar uit?”, beginnen ze.

Zo, dat klinkt onverbiddelijk, maar dat is nog niet alles. “Het is een bekende tv-truc: geef randfiguren een programma met de voornaam van de presentator en de kijker gaat zowaar denken dat de presentator iets voorstelt. Bij Lauren Verster is die behandeling hopeloos mislukt.”

Dennis en Patrick

Oei, oei, oei. Hopelijk heeft Lauren de Kleenex binnen handbereik. Wie waren er nog meer in de race in deze categorie? Ene Sahil Amar Aïssa en de SBS 6-gezichten Patrick Martens en Dennis van der Geest. “Alles wat hij aanraakt verandert tot nu toe in schroot”, zeggen ze over Patrick.

En over Dennis: “Hij roept dat hij het predikaat ex-judoka inmiddels ontgroeid is. Laat hem dan eindelijk maar eens met een hit bewijzen waarom we hem als tv-presentator moeten labelen.”

Wat vindt Tina?

Wat vindt Tina Nijkamp hier allemaal van? Zij lijkt zich wel te kunnen vinden in de prijs voor Lauren. “Haar programma stond alleen in de herhaling dit jaar en flopte afgelopen najaar genadeloos met nog geen 100 duizend kijkers op NPO 3. Overigens is Lauren vooralsnog nu tv-presentator af. De AvroTros heeft geen plannen in het schema met haar.”

Ze is het niet eens met de keuze voor Familie Gillis: Massa is Kassa, vervolgt ze op haar analysekanaal. “Meer het onderwerp past niet op tv en al helemaal niet bij een familiezender. Zelf vind ik het slechtste programma Bergafwaarts van Veronica met Moïse Trustfull en JayJay Boske. Dat was gewoonweg onuitzendbaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lauren Verster won van Dennis van der Geest en Patrick Martens. Wie is het grootste 'mislukte randfiguur'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen