Chantal Janzen afgekraakt op SBS 6: ‘Zij heeft wat Linda ook had’

Chantal Janzen heeft met hart en ziel aan haar serie Eén Grote Familie gewerkt, dus des te pijnlijker dat Shownieuws een heel item inruimt om de slechte recensies te bespreken…

Eline de Ruig en Chantal Janzen © SBS 6

We zien Chantal Janzen iets minder op televisie dan gebruikelijk en dat heeft allemaal te maken met het feit dat ze zo druk was met de opnames van haar eigen dramaserie Eén Grote Familie. De serie is te zien op Videoland en de première werd zaterdagavond ook uitgezonden op RTL 4, maar de mensen zijn volgens Shownieuws niet enthousiast.

Saaie serie

Op de vraag hoe de serie ontvangen is, antwoordt de nieuwe showkenner Eline de Ruig: “Nou, een beetje wisselend. Afgelopen dinsdag was de première en toen waren wel de BN’ers heel erg enthousiast.”

Ah, lekkere graadmeter ook. Als Catherine Keyl van twee meter hoog een drol in een bakje werpt, dan klappen ze nog. De BN’ers dus lyrisch, maar de kijkers dan? Daar draait het immers om. “Als je dan nu toch een beetje de reacties van de kijkers leest, dan is het wat gemixt. Heel veel vinden het toch wel een beetje een saaie serie, het kabbelt een beetje.”

Irritante kinderen

Vooral de kinderen in de serie zijn irritant, aldus Eline. “Die kinderen vechten elkaar allemaal de tent uit en haten elkaar echt. Die doen ook echt de meest verschrikkelijke dingen dat je denkt: dit kán toch zo niet echt zijn in een huishouden?”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Oogappels voelt de hete adem dus nog niet in de nek na deze recensies?”

Eline: “Sterker nog, ze zegt dat ze al bezig zijn met een tweede seizoen.”

Gemankeerde actrice

Eigenlijk is Chantal ook een ietwat gemankeerde actrice, stipt Tooske Ragas vervolgens aan. “Ik las ook dat een aantal mensen het lastig vinden om Chantal als iemand anders te zien dan Chantal.”

Ja, beaamt Eline. “Dat is toch een beetje het Swiebertje-effect dat je ook bij Linda de Mol natuurlijk hebt bij die series. Dat je toch de hele tijd het gevoel hebt van: ik zit nu naar Linda te kijken. En Chantal heeft deze serie ook wel een beetje geïnspireerd op haar eigen gezin, ze spreekt ook af en toe nog Limburgs in de serie.”

‘Net als Linda’

Chantal is niet zó’n goede actrice dat je daar doorheen kijkt, wil Eline zeggen. “Heel vaak heb je dan toch nog het gevoel dat daar Chantal Janzen staat, wat natuurlijk ook zo is, in plaats van het karakter.”

Evert denkt dat zij nu last heeft van wat Linda de Mol ook had in de dramaserie Gooische Vrouwen. “Ze is een presentator. Je blijft gewoon de presentator zien die opeens aan het hoofd van een gezin staat. Dat heeft zij als nadeel natuurlijk en dat Linda ook als Cheryl.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Chantal Janzen haar rol beter kunnen gunnen aan een échte actrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen