Harry Mens sloopt Mona Keijzer na ontmoeting: ‘Ze is heel dom’

Harry Mens is totaal niet onder de indruk van Mona Keijzer. Sterker nog: hij heeft de potentiële BBB-premier eens ontmoet en vindt haar een beetje dom. “Het is echt zo’n partijkip.”

Harry Mens en Mona Keijzer © RTL

We mogen haar nu geen premierskandidaat meer noemen, maar zo is ze wel gepresenteerd door Caroline van der Plas: de partijhoppende Mona Keijzer. De potentiële BBB-premier is ook een keer te gast geweest in het programma van Harry Mens en dat heeft bij hem een slechte indruk achtergelaten. Hij vindt haar helemaal niets.

‘Domme Mona’

Een interview is pas geslaagd ‘als de tegenpartij gas geeft’, zegt Harry in het programma Mischa op NPO Radio 1. “Ik heb bijvoorbeeld ooit Mona Keijzer in mijn programma gehad en ik vond het wel een leuk mens. Ik denk: nou hier gaan we… Dan had ik een voorbereid gesprek met haar en dan vervolgens gaat ze zitten.”

En dan? “Dan is het alsof je een gulden in de automaat gooit en dan begint ze het hele CDA-riedeltje te gooien. Ze gaat helemaal volledig voorbij aan hetgeen wat we van tevoren besproken hadden. Zo’n partijkip die dan eventjes in het kippenhok staat. Ik vind het, ja… Ik vond het wel dom.”

Pim Fortuyn

De favoriete interviewgast van Harry ooit? De vermoorde politicus Pim Fortuyn. “Het is een beetje open deur intrappen, maar het was natuurlijk altijd een feest met Pim Fortuyn. Die is bij mij min of meer begonnen. Hij was natuurlijk al bezig, maar was toen nog niet zo bekend.”

Wat maakte hem zo bijzonder? “Onvoorspelbaar, je hoefde nooit te oefenen met hem. Hij kwam binnen en dan zei ik wel eens: ‘Pim, waar moeten we het over hebben?’ ‘Ja, doe die Melkert nog maar een keer’, zei hij dan.”

Omtzigt

Wat vindt Harry eigenlijk van Pieter Omtzigt, die het Caroline nu moeilijk maakt in de peilingen? “Ik zeg je dat dat niet goed gaat. Hij is te links en in de linkse kringen moeten ze hem niet en in de rechtse kringen zal hij ook straks ook niet meer welkom zijn.”

Zou hij het beter vinden als Caroline gewoon zélf eventueel BBB-premier wordt? “Ze zou het kunnen, maar ze wil het niet geloof ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen