Frans Timmermans knuffelt bij NPO met Talpa-miljonair Patty Brard

Het kan geen toeval zijn: juist toen Frans Timmermans gisteren in Khalid & Sophie begon over een miljonairstaks, kwamen Gerard Ekdom en Patty Brard in beeld. Toch geeft ze hem een knuffel…

Patty Brard en Frans Timmermans © Instagram, NPO

Frans Timmermans is los. Na een lange periode van terughoudendheid, is de verkiezingscampagne nu ook voor hem losgebarsten. De leider van GroenLinks en PvdA deed gisterenavond een groot tv-optreden in Khalid & Sophie, waar al zijn stokpaardjes voorbijkwamen. Eén daarvan was het verhogen van de belastingen.

Miljonairstaks

Er moet een miljonairstaks komen, vindt Frans. “Ik vind dat mensen die in Nederland miljonair zijn en heel veel verdienen, ook wel meer mogen bijdragen aan wat we collectief nodig hebben. Je zal ervoor moeten zorgen dat je mensen op een eerlijke manier laat meebetalen aan de toekomst van Nederland.”

Juist als Frans het woord ‘miljonairs’ uitspreekt, neemt de ietwat valse regie van Khalid & Sophie twee andere gasten in beeld: Talpa-miljonairs Gerard Ekdom en Patty Brard. En de regie schiet raak, want juist zij zitten er op dat moment als twee geslagen honden bij. Die zitten natuurlijk helemaal niet te wachten op zo’n extra belasting.

Knuffel voor Frans

Het is dan ook de vraag wanneer Patty precies met Frans heeft staan knuffelen achter de schermen bij de NPO. De 68-jarige televisiediva heeft op Instagram een foto geplaatst waarop ze behoorlijk om de linkse leider heen hangt, maar was dat vóór- of nádat ze hem zijn pijlen zag richten op miljonairs zoals zij?

Patty heeft helemaal geen ruimte voor een hogere belastingafdracht. Zij klaagde onlangs al dat Ibiza, waar ze deeltijds woont, zelfs voor BN’ers duur aan het worden is. Houdt Frans daar wel rekening mee als hij op televisie loopt te roepen dat miljonairs meer belasting moeten betalen? Kan Patty straks nog wel naar de Pacha?

Doorrekenen

Frans belooft dat er nog een calculator over al zijn ideeën heen gaat. “Daar maken wij plannen voor die wij laten doorrekenen. Dan weten mensen voor de verkiezingen waar ze met ons aan toe zijn.”

Hoe dan ook: was het interview van Khalid met Frans een beetje kritisch? Of was het te veel een warm bad? “Ik vond dat ze het allebei goed deden”, oordeelt sterinterviewer Antoinnette Scheulderman op X.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Timmermans wil dat miljonairs als Gerard Ekdom en Patty Brard meer belasting gaan betalen. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen