‘Matthijs van Nieuwkerk op plek Jinek? Nee, vier mannen kan niet!’

Het is onwaarschijnlijk dat RTL 4 in gesprek gaat met Matthijs van Nieuwkerk over de opvolging van Eva Jinek, denkt mediakenner Rob Goossens. “Ik denk dat ze liever een vrouw willen.”

Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk © William Rutten, Tom Tenseldam

De late avond van RTL 4 is door het vertrek van Eva Jinek ineens wel héél erg homogeen: drie mannen maken daar nu de dienst uit. Toch lijkt de situatie niet houdbaar, want Beau van Erven Dorens en Humberto Tan hebben geen interesse (meer) om langere periodes van het jaar dagelijks op televisie te zijn en Renze Klamer is geen publiekstrekker.

Vier mannen

Presentator Frank Dane vraagt zich in RTL Boulevard af of ze Matthijs van Nieuwkerk gaan bellen na zijn grote sorry-interview. “Niet bij RTL iets doen? Aan een talkshowtafel misschien?”

Mediakenner Rob Goossens daarop: “Het kan. Er is eigenlijk wel een vacature natuurlijk nu Eva vertrokken is. Het zou kunnen, maar dan zit je wel met vier mannen daar in de late avond. Ik kan me zo voorstellen dat RTL er liever een vrouw bij haalt als ze er iemand bij halen.”

Niet naar Talpa

Sommigen gaan ervan uit dat Matthijs naar Talpa gaat, omdat zijn boezemvriend Frans Klein daar nu de tv-bobo is. Tv-expert Tina Nijkamp raadt dat af. “Ik zou Matthijs zeker adviseren om bij de NPO aan de slag te gaan en niet bij Talpa, omdat Matthijs niet eens gewend is aan reclamebreaks. Ik denk dat de NPO het best bij hem past.”

Rob is het daarmee eens. “Ik zou naar tante Tina luisteren en niet naar Talpa gaan, niet in de laatste plaats omdat Matthijs bevriend is met Youp van ’t Hek. Je weet gewoon van tevoren dat de komende jaren elke keer dat die twee elkaar zien, Youp het eerste halfuur gillend van het lachend over de grond rolt van het idee dat Matthijs bij SBS zit.”

Naar Omroep MAX

Het zou het best zijn als Matthijs aan de slag gaat bij SBS 6, denkt Rob. “Dat lijkt me een perfecte match.”

Jan Slagter, baas van Omroep MAX, heeft daar wel oren naar. Hij zegt dit weekend in NRC: “Ik vind het een goed interview, waarin hij dicht bij zichzelf blijft en diep door het stof gaat.”

En BNNVARA, wil die hem terug? Nee: “We zijn ons er bij BNNVARA ten volle van bewust dat we hard moeten blijven werken om voor iedereen een veilige werkomgeving te kunnen realiseren. Een terugkeer van Van Nieuwkerk bij BNNVARA is nu niet aan de orde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL 4 na het Voice-drama überhaupt nog Matthijs van Nieuwkerk overweegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen