Janine Abbring gepest: ‘Als ze op tv is wil ik mijn ogen uitsteken!’

Janine Abbring wordt behoorlijk gepest door een aantal prominente journalisten. Zij vragen zich af waarom de presentatrice in hemelsnaam is uitgekozen voor de presentatie van Zomergasten.

Janine Abbring © VPRO

Het is sinds het vertrek van de allereerste presentator, Peter van Ingen, niet voorgekomen dat een presentator zóveel seizoenen van Zomergasten presenteert als Janine Abbring. Ze heeft bijna haar zesde serie achter de rug en het zou zomaar kunnen dat ze er volgend jaar nog eentje aan vastplakt. Al wordt niet iedereen daar blij van.

Ogen uitsteken

Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer weigerde om zondagavond naar de aflevering met Raven van Dorst te kijken. Ze plaatste tijdens de uitzending een gemene tweet over Janine: “Nee nee, ik kijk geen Zomergasten. Zodra Janine Abbring die vinger op haar kin legt wil ik mijn ogen uitsteken namelijk.”

Kitty riep eerder deze zomer al dat ze de ‘irritante maniertjes’ van Janine hekelt. “Moeilijke blik erbij. Peinzend knikken. Vingertje onder de kin. Eindeloos onderbreken met irrelevante vragen. (…) Het wordt echt tijd voor iets nieuws.”

Guido haalt uit

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het ook niet om aan te zien. “Wat is eigenlijk de reden dat Janine Abbring Zomergasten presenteert, weet iemand dat?”

Wie zou hij liever zien? “Ik ben geen liefhebber, kijk eigenlijk nooit. Zou Beau het graag zien doen. Heeft er genoeg diepgang en algemene kennis voor, en zou luchtigheid en humor toevoegen, die ik nu mis.”

‘Nieuwe host graag!’

NieuwNieuws-journalist Bas Paternotte denkt eveneens dat het tijd is dat de VPRO iemand anders naar voren schuift. “Haar sessie met Eberhard van der Laan vond ik heel goed. Verder ben ik wel toe aan een nieuwe presentator.”

Tegen Guido: “Mocht de VPRO lef hebben, huren ze jou in. Zomergasten met Michiel Blijboom als presentator zou ook episch zijn. Levert prachtige diepe stiltes op!”

Guido: “Topidee. Zomerschoften.”

NRC kritisch

Ook het NRC Handelsblad is kritisch over Janine:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen