Jan Slagter haalt als Op1-Sinterklaas hard uit naar BNNVARA

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, heeft als Op1-Sinterklaas keihard uitgehaald naar de collega’s van BNNVARA. “Ze zijn daar allemaal hun straatje aan het schoonvegen!”

Jan Slagter als Sinterklaas © NPO

Tijdens de twee weken durende mediarel over de toxische werkcultuur bij De Wereld Draait Door, is Jan Slagter meermaals in de bres gesprongen voor Matthijs van Nieuwkerk. Hij haalde daarbij behoorlijk hard uit naar allerlei andere omroepbobo’s, waaronder die van BNNVARA, omdat ze hun straatje zouden schoonvegen.

Sint niet bij BNNVARA

Vooral Suzanne Kunzeler, de baas van collega-omroep BNNVARA, moest het ontgelden toen Jan vorige maand te gast was bij Beau. “Dit was gewoon de schuld daar neerzetten en BNNVARA van: kijk eens, wij zijn zo braaf, zwart bloesje aan, haren in de knot en kijk eens hoe deemoedig ik nu mijn excuses aanbied.”

Kennelijk heeft Jan zijn gram nog niet helemaal gehaald, want gisteren deed hij dat als de Sinterklaas van Op1 dunnetjes over. “Ik was net bij de collega’s van BNNVARA, maar daar werd ik niet binnengelaten.”

Presentatrice Welmoed Sijtsma daarop: “Te wit? Te oud?”

Bezems bezorgen

Sint Jan daarop: “Nee, er doet niemand meer open. Allemaal zwarte kleding en rokken over de knieën. Ik vond het helemaal niks. Ik heb wel een pallet bezems afgegeven, want hun bezems waren allemaal versleten. Straatje schoonvegen, straatje schoonvegen. En spiegeltjes. Dat ze een beetje naar zichzelf kunnen kijken.”

Presentator Jort Kelder verbaasd: “De Sint zit goed in de omroeppolitiek, moet ik zeggen.”

Kerncentrales

Jan blijkt een behoorlijk politiek geëngageerd Sint te zijn. “Ik word wel helemaal krankjorum van al die zonnepanelen op het dak. Dus: kerncentrales! Hoppakee! In één keer. Gewoon kerncentrales en dan heb je al dat gezeur niet. Het is best wel lastig voor de Sint met al die zonnepanelen. Het paard wordt helemaal gek. Wij zijn dus voor kerncentrales!”

En: “Iedereen is bezig om te zeggen: ‘Ik ben zo goed, ik ben zo woke.’ Nou, ik ben helemaal niet woke. Daar hou ik niet van.”

Niet grappig

Op1-kijkers reageren kritisch op Twitter. “Plaatsvervangende schaamte”, zegt journalist Hizir Cengiz.

Mediajournalist Mark Koster: “Jan Slagter is jaloers op Vandaag Inside en kopieert de Sinterklaas act van Marco ‘Directeurtje’ Louwerens. Je kijkt naar pure paniek. BNNVARA aanpakken, die in opstand komen bij NPO, en dan even slijmen naar WNL. En níemand die zegt: Jan, doe dit lekker tussen de schuifdeuren?”

Hij vervolgt: “Hij zat er voor zichzelf, de rancune en de naijver spoot eruit. Bij Vandaag Inside zat Louwerens er voor het amusement. Verschil in taakopvatting. Symbolisch moment. De in zichzelf gekeerde omroepbobo verkleed als Sinterklaas. Het was de satire voorbij.”

En geoefend tv-kijker Victor Hopman: “Bij Op1 bewijzen ze nu dat een grappige Sinterklaas spelen nog zo makkelijk niet is. 🙄.”

Fragment

Het fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter als Op1-Sinterklaas: voor herhaling vatbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen