Komt ‘griezeltje’ Duncan Laurence ooit nog van negatief imago af?

Het lijkt soms wel alsof Duncan Laurence echt helemaal niets meer goed kan doen na zijn mislukte ‘mentorschap’ van Songfestival-schandvlek Mia & Dion. “Het is gewoon een griezeltje!”

Duncan Laurence © RTL

Het zijn de media die het imago van BN’ers kunnen maken of kraken. Het is voor sterren dan ook van groot belang om goed om te kunnen gaan met berichtgeving van de showpers en juicekanalen. Types als Gerard Joling en Hélène Hendriks slagen daar heel goed in, maar er zijn ook sterren die iets te vaak hun lange tenen in de strijd gooien.

Lelijke sneer

Tot dat laatste kamp behoren bijvoorbeeld Samantha Steenwijk en Rachel Hazes, die gewoon écht niet aanvoelen hoe je omgaat met de media. Ook Duncan Laurence heeft daar een handje van: hij begon op een gegeven moment te eisen dat RTL Boulevard en Shownieuws hem in het Engels interviewen. Als hij hen al niet voorbijliep met een hele grote zonnebril.

Duncan wordt inmiddels zó uitgekotst dat zelfs een relatief zoutloos programma als RTL Boulevard dat niet eens meer probeert te verbloemen. In vrijwel ieder item of elke aankondiging over de zanger, ook bij goed nieuws, zit tegenwoordig een lelijke sneer verwerkt.

Griezeltje

Van de week was er een itempje over Duncans bruiloft en bitchte presentator Eddy Zoëy: “We kennen Duncan Laurence en zijn vriend Jordan Garfield van de ietwat aanstellerige interviews die ze rondom het Eurovisie Songfestival gaven en die ze alleen maar in het aanstellerige Engels wilden doen, maar vandaag valt er iets leuks over ze te vertellen.”

En Johan Derksen ging daar in Vandaag Inside nog even overheen: “Die is echt het engste mannetje van Nederland geworden, hè? Wat een griezeltje! Ik vond het al zo’n eng jochie, maar dan dat gedoe en in de kranten die verhalen. In Zweden, zag ik, heeft hij het jawoord gegeven. Blugh! En dat we daarmee lastiggevallen worden!”

Schandknaap

We moeten van die knul af, aldus Johan. “We hebben eerst Geer & Goor gehad, waarbij een van de twee helemaal gek was, toen hebben we de familie Hazes gehad en nu hebben we dat schandknaapje met dat hoge piepstemmetje.”

Nu is Duncan weer in het nieuws omdat hij een peperduur appartement in Amsterdam heeft gekocht. Opvallend genoeg werd dat nieuws gisteren wél vrij neutraal gebracht in RTL Boulevard. De presentator van dienst, Lex Uiting, had echt geen énkele sneer in petto voor de Arcade-zanger.

Rooskleurig

Lex klonk zelfs vrij positief. “Na zijn burn-out ziet het er weer even rooskleuriger uit voor Duncan Laurence, want hij is net getrouwd, zijn nieuwe album komt over een maand uit, maar de zanger heeft nóg meer moois te vieren. Hij heeft namelijk een appartement in Amsterdam op de kop getikt.”

Gloort er voor Duncan dan toch nog licht aan het eind van de mediatunnel?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Duncan Laurence te hard wordt aangepakt door de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen