Fidan Ekiz stopt interviewster abrupt: ‘Hier wil ik niet over praten’

Fidan Ekiz staat met een acht pagina’s tellend interview in Psychologie Magazine. Ze loopt helemaal leeg over haar neuroses, privéleven en angsten. Maar plotseling zwijgt ze…

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Ze schrijft persoonlijke columns, geeft talloze interviews en roept voor de afwisseling even op tv dat Frans Timmermans een ijdele narcist is. Maar als daar vervolgens artikeltjes over verschijnen, dan roept Fidan Ekiz al bij voorbaat dat het allemaal clickbait is. BN’ers die dat roepen hebben echter vaak gewoon spijt van hun eigen uitspraken.

Neurotische Fidan

BN’ers weten heel goed dat hun opvallendste uitspraken worden uitgelicht in de showmedia. Zo vertelt Fidan nu weer in Psychologie Magazine dat ze last heeft van neurotische trekjes, bijvoorbeeld als haar zoontje alleen over straat loopt. “Stiekem loop ik dan achter hem aan en verstop ik me achter een bus of een muurtje om hem in de gaten te houden.”

Ze vervolgt: “Laatst keek iemand vreemd naar me en vroeg: ‘U bent toch die vrouw van televisie?’ Ik ben toen keihard naar huis gerend om net voor Ferran thuiskwam binnen te zijn, alsof ik al die tijd rustig op hem had zitten wachten.”

Serieuze angsten

Fidan spreekt van ‘lichte neuroses’, maar ze heeft ook serieuze angsten. Daar koketteren BN’ers om een of andere reden sowieso graag mee. “Voor autorijden ben ik ook bang. In Turkije heb ik als bijrijder een ernstig ongeluk gehad, daar is het mee begonnen. Ik ben ook helemaal geen goeie chauffeur. Ik ben dyslectisch op de weg.”

Haar rij-instructeur vond haar al een ramp, vervolgt Fidan. “Inmiddels rijd ik helemaal niet meer. Nadat we met de crew van BNNVARA ook een ongeluk hebben gehad, waarbij een collega haar nek heeft gebroken, hield ik het definitief voor gezien.”

Scheidingsellende

Ook gaat Fidan uitgebreid in op haar scheiding van Wierd Duk, bijvoorbeeld als het over haar vader gaat. “De zomer voor zijn dood wilde mijn vader graag met z’n allen naar het huisje in Turkije. Maar ik zat op dat moment zo diep in de ellende van mijn scheiding, dat ik niet ben meegegaan.”

Ze vervolgt: “Als ik ergens intens verdrietig van ben geweest, is het dat we die laatste zomer niet met elkaar hebben doorgebracht. We hadden nog zo veel kunnen bespreken.”

‘Dit is privé!’

Begrijpt Fidan dat dit nogal verwijtend klinkt richting haar ex Wierd en dat dit voor hem niet leuk is om terug te lezen? Kennelijk niet. Verderop in het interview, als het over hun co-ouderschap gaat, opeens wél. “Ferran is in principe ieder weekend bij zijn vader”, zegt ze eerst nog.

Dan onderbreekt ze de interviewster van dienst. “Maar weet je, praten over de scheiding of de manier waarop we samen voor ons kind zorgen, dat wil ik niet meer in de media. Het is privé en werkelijk alles wat ik over mijn ex zeg, wordt omgevormd tot clickbait. En mijn zoon kan ons inmiddels ook googelen, hé?”

Precies. En dan helpt een discrete opstelling beter dan oeverloos klagen over clickbait.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Fidan Ekiz praat acht pagina's vol over haar ex, haar neuroses, haar angsten en is boos als daar dan een headline uit rolt. Vermoeiend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen