Megaruzie tussen Sam Hagens en Thomas van Groningen: ‘Ga weg!’

Politiek verslaggevers Sam Hagens en Thomas van Groningen zijn voor de neus van Pieter Omtzigt in een ongelooflijk heftige ruzie beland. “Dit zou ik bij jou nooit doen!”

Sam Hagens en Thomas van Groningen © NPO

Pieter Omtzigt heeft van de week de kandidatenlijst van zijn politieke partij gepresenteerd en daar was vanzelfsprekend heel erg veel pers bij aanwezig. Het was vooral dringen om met Omtzigt zelf te praten: er stond echt een héle rits verslaggevers in de rij. Die van Op1, Thomas van Groningen, trok zich daar echter niets van aan.

‘Nou gaan we verder!’

Kennelijk voelt Thomas geen énkele druk van de rij wachtenden achter hem, want hij blíjft Omtzigt maar bevragen. De ene vraag na de andere vraag. Dan weer een zijweggetje. Dan weer een doorvraag. Het hóudt maar niet op.

Op een gegeven moment wordt het de volgende in de rij, Sam Hagens, echt te gortig. Hij besluit in te breken en Thomas op een felle manier terecht te wijzen, zo is te zien in een backstagereportage van GeenStijl-verslaggever Tom Staal. “Ja, nou gaan we verder. Er is een hele rij hier.”

‘Sorry, niet netjes!’

Thomas reageert heel erg pissig. Hij vindt dat Sam zich als een ongelooflijke bruut gedraagt en berispt hem. “Ja, iedereen moet nog. Sorry. Ik vind dit niet netjes van je. Ik stel nog even een vraag.”

Als Thomas vervolgens de discussie met Sam aangaat, voor de ogen van Omtzigt, ontstaat er bij Sam nóg meer irritatie: “Ja, zo duurt het nog langer.”

Tom Staal merkt op: “Ruzie onder elkaar. Sam Hagens van SBS vindt dat Thomas van Groningen er te lang over doet.”

‘Kom op zeg!’

Thomas is duidelijk van zijn à propos.”Ik kom nu bij mijn laatste vraag”, zegt hij tegen Omtzigt. Maar als de politicus aangeeft dat er inderdaad nog meer verslaggevers in de rij staan, slaat Thomas dicht en rondt hij af.

Als Thomas wegloopt bijt hij Sam toe: “Dit zou ik bij jou nooit doen. Nee, even serieus.”

Sam: “Ja, sorry, kom op. Je bent al negen minuten bezig.”

Thomas: “Ik ben niet al negen minuten bezig. Ik vind het echt heel oncollegiaal.”

Fragment

Het bewuste fragment ziet u vanaf 1:08:50:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen