Evert Santegoeds vindt Expeditie Robinson erger dan Peter Gillis

Evert Santegoeds, de man die het prima vindt dat SBS 6 vasthoudt aan Peter Gillis, stelt dat concurrent RTL 4 juist te ver gaat, namelijk met het uitzenden van Expeditie Robinson. “Zó naar.”

Expeditie Robinson en Evert Santegoeds © RTL, SBS

Shownieuws-ster Evert Santegoeds heeft, vermoedelijk in opdracht van John de Mol, pro-actief bijgedragen aan het promoten van het afgelopen seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa. Na een periode van vijandigheid ten opzichte van Peter Gillis, is hij als een blad aan de boom gedraaid: nu knuffelt hij de realityster he-le-maal kapot.

Expeditie Gemeen

Evert vindt het dus prima dat een duister type als Peter Gillis zijn plekje op de buis houdt, maar wat volgens hem wél schandalige televisie is? Expeditie Robinson van concurrent RTL 4 dus. Hij kijkt nooit, maar heeft afgelopen weekend wel gekeken omdat zijn Shownieuws-collega Iris van Lunenburg erin zit. Zij werd gelijk weggestemd.

Niet alleen Iris is woest, maar ook al haar collega’s bij Shownieuws. Zij voeren nu een soort campagne tegen het ‘nare’ Expeditie Robinson en pleiten ervoor dat dit programma van de buis gaat. Ook Evert doet daaraan mee.

‘Zó negatief’

Expeditie Robinson is volgens Evert grensoverschrijdende televisie. “Ik vind: mensen naar de andere kant van de wereld laten vliegen om ter plekke te zeggen: ‘Ga maar weer’… Ook al mag je dan op een afvallerseiland zitten. Je valt helemaal niet af, want je hebt nog niks gedaan. Dus het is zo negatief, zo naar eigenlijk”, briest hij in de podcast Strikt Privé.

Mensen zouden dus niet Peter Gillis, maar Expeditie Robinson moeten boycotten, vindt hij. “Ik vind het echt een naar, naar programma. Ik kijk er eigenlijk nooit naar. Deze week even om mijn collega Iris van Lunenburg te zien en ik word er niet vrolijk van.”

Achter oren krabben

Evert roept RTL’s tv-baas Peter van der Vorst op om Expeditie Robinson van de buis te halen na het wegstemmen van zijn collega Iris. “Ik denk dat ze zich bij RTL echt eens achter de oren moeten krabben of dit nog een format is wat door kan blijven gaan of net als Ranking the Stars toch wel beoordeeld wordt als van: ja eigenlijk kan dat nu niet meer.”

Hij besluit: “En verder moet mensen ook niet zeiken hoor. Je gaat naar zo’n eiland en het duurt een paar weken en je weet dat je wat ontberingen te wachten staan, maar het past naar mijn gevoel gewoon niet helemaal in deze tijd. En als ze zich dat ergens zouden moeten realiseren is dat bij RTL 4.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen